Пореден успех в конкурс на НАСА на младите астрономи от МГ „Д-р Петър Берон“

Пореден успех в конкурс на НАСА на младите астрономи от МГ „Д-р Петър Берон“
20-03-2018г.
38
Лентата

Подкрепените от д-р Milen Vrabevski ученици от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ са класирани на първо и второ място в международния ученически конкурс на NASA - National Aeronautics and Space Administration за космически колонии.

Проектът „Уни Спейс”, разработен от Иво Песев, Александър Георгиев, Симеон Гачев, Златан Златанов и Даниел Петров от 12 клас, е класиран на първо място. С второ място е отличен проектът „Кибела”, разработен от Катерина Бахтигалиева от 10 клас. Варненските ученици, спечелиха призовите места, съревновавайки се с 10 000 ученици с 2 500 проекта от различни страни.

Ръководител на проектите е доц. д-р Веселка Радева, ръководител на Планетариума на Висшето военно морско училище. Консултант на проектите е учителката по физика и астрономия от МГ Силвия Захариева.

Екипите са поканени да представят проектите си в в презентационните научни сесии и в постерната сесия на Конференцията за международно космическо развитие на НАСА и Американското космическо общество. Конференцията ще се проведе от 23 до 28 май 2018 година в Лос Анджелис, Калифорния.

***
Източник: bgmf.eu

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.