Борисов: Вляво Крим, вдясно Истанбул. Напрегнато ми е

Борисов: Вляво Крим, вдясно Истанбул. Напрегнато ми е
23-03-2018г.
52
Лентата

"Както казах на колегите, като погледнете от Варна - вляво Крим, вдясно Истанбул. В такъв регион живеем.

Така че напрегнато ми е, притеснено ми е. Огромни очаквания има на всички да се опитаме да успокоим отношенията с Турция".

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където продължава срещата на върха на ЕС.

Европейският съюз осъди действията на Турция в източната част на Средиземно море и Егейско море и подчерта своята солидарност с Кипър и Гърция, без да отлага обаче срещата на върха ЕС - Турция на 26 март във Варна. Това стана тази нощ на среща на върха на лидерите от ЕС, продължила до 3 часа българско време, съобщава БНТ.

Бойко Борисов подчерта важността на диалога с Анкара и спазването на споразумението за бежанците и съобщи, че подготовката на срещата на върха ЕС-Турция върви с пълна сила.

В първия ден от срещата на върха в Брюксел европейските лидери обсъждаха икономически и социални въпроси, сред които и идеята на Еврокомисията за налагане на данък на големите интернет компании в страните, в които извършват своята дейност.

Важна тема беше скандалът с британската компания "Кеймбридж Аналитика", неправомерно използвала лични данни на милиони потребители на Фейсбук.

Днес срещата на върха в Брюксел продължава с основна тема Брекзит. Очаква се европейските лидери да одобрят споразумението, постигнато между Брюксел и Лондон за преходния период сред напускането на Великобритания през март 2019 година.

 ***
Източник: www.glasove.com

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.