Ирини Зикидис: Няма нито читава десница, нито левица

Ирини Зикидис: Няма нито читава десница, нито левица
23-03-2018г.
26
Гост-автор

Ирини Зикидис, Фейсбук:

Ех, колко беше весело на този ден миналата година. И все така валидно. Тая държава скоро няма да има читава десница. Както и левица, де.

Вчера един учредител на дясна партия пропиля един ден от живота си, за да обяснява, че това, което пиша е "повърхностно и хейтърско", прокара паралели с парцалите на Пеевски, обвини ни, че подкрепяме "мафията и статуквото".

Обидните коментари бяха към мен и към поне още двайсетина души, коментиращи на стената ми.

В същото време учредителят разпенено защитаваше тезата, че грантовете от чужди НПО-та са напълно оправдани, защото са прозрачни, а милионите, наляти в медии не били притеснителни, защото не били кой знае колко големи като суми.

Сега... Аз имам три висши образования, не е като да не съм учила.

Работила съм само за огромни западни корпорации с обороти от милиарди долари, и тук и в чужбина.

За последните 15 години съм обиколила бая свят, по няколко пъти, а ходенето до Монако, Париж, Ница, Рим или Барселона през месец не е преживяване, за което ще опищя света и Фейса.

Животът ми е разделен между София и Лондон.

Да го кажа така – не ми се налага да си продавам задника.

Просто не ми се налага. Колкото и да ви е сложно да го разберете, особено на фона на "легалните" грантове, с които сте се набълбукали, просто го приемете като факт – има хора, които се гнусят от ВСИЧКИ платени жалкари, независимо дали са леви, десни, фили или фоби.

Въобще няма да коментирам участието ми в протестите срещу назначението на Пеевски, щото има хиляди свидетели какво съм правила и коментирала.

Също така съм собственик на бизнес. По дефолт съм десен потенциален избирател, още повече, че съм гласувала за реформаторите. Това, което ме спира да гласувам за наличните десни партии са няколко неща:

1) Наличието на хора, които дискредитират партията;

2) Приказките ангро за борба с МАФИЯТА и СТАТУКВОТО, лишени от конкретика, от които вече ми иде да си повърна в ръкава;

3) Претенцията за дясна партия, при смущаващи връзки с ляволиберална администрация (слава на Исус, вече бивша) на чужда държава;

4) Най-тежкият ми довод е пълното безхаберие на тема външна политика.

Пичове, истеричното квичене срещу Русия НЕ Е външна политика.

В рамките на две години вашите лидери и симпатизанти се лашкат между пълни безсмислици, помните ли ги? Щото аз ги помня добре и те ви дискредитираха безмилостно в очите ми:

- Пълно безхаберие за процесите, протичащи в Близкия Изток.

 Преди време с изумление установих от статусите на десен лидер, че няма хал хабер какво се случва в Сирия и какъв огън е тръгнал насам;

- Визията ви за емигрантската криза се свеждаше до плюшени мечета, сладникави статуси за "клети бежанци", яки профилни снимки при първите атентати, трогателни статуси в стил "ще отговорим на тероризма с толерантност" и пълно мълчание днес.

Щото днес вече е ясно, че терорът е дошъл, няма да си иде скоро и голяма вина за това имат всички, които подкрепиха безумната политика на Меркел.

- Тотално неразбиране на причините за Брекзит и идването на Тръмп.

Ма не може най-видните ви членове да обясняват, че хората, гласували за Брекзит и за Тръмп са расисти, хомофоби, женомразци, ислямофоби и прости тъпанари, завиждащи на успелите.

Вие не разбирате нещо много елементарно – че зад тези процеси стои унищожаването на средната класа и заплахата от ислямизация, което пък е директен резултат от еднопосочно работещия механизъм на изкривената глобализация.

- Лашкане между пълни дивотии като "да дадем Турция да ни пази небето", "да направим обща флотилия с Турция", "Ердоган е жесток пич, защото сваля руски самолети" и отскорошното "а, той Ердоган се оказа опасен диктатор".

Ми добър ден, стринке. Опасен е, ама ти го разбра преди няколко месеца, а аз го знам от години, щото следя процесите.

И когато един от медийните ви рупори ми обясняваше, че е гласувала за Корман Исмаилов и че Ердоган е "надежден и стабилен партньор на България", бях обявена за "враг на демокрацията", щото нали, не подскачах от кеф, а твърдях неща, които днес Оги Минчев говори.

Въобще, както каза някой днес, разюзданият неолиберализъм започна да тласка махалото наобратно и всички знаем кой е отговорен за това.

Та с две думи - с арогантност няма да ви се получи. Мислете, говорете с хората, правете си изводи. Не сте малки.

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.