Премиерът иска най-тежки наказания заради случая на летище София

Премиерът иска най-тежки наказания заради случая на летище София
26-03-2018г.
31
Лентата

Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директора на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков, за да му докладват за случая от 20 март т. г. на ГКПП Аерогара София, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов е разпоредил на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания.

Той е разпоредил също в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията ѝ, съобщи БНТ.

13 гранични служители на летище София и ръководни кадри в „Гранична полиция” ще бъдат отстранени от работа за грубото нарушаване на правилата на 20 март тази година, когато на летището са пропуснати пътници без проверка.

Срещу тях тече дисциплинарно производство, обяви междувременно на извънреден брифинг вътрешният министър Валентин Радев.

Седем от служителите са били екип на смяна, а останалите, на които ще се търси отговорност, са ръководни кадри. 

Сред тях е началникът на „Гранична полиция” – Аерогари в страната комисар Милен Пенев, съобщи бТВ.

Докато тече проверката по случая, на тяхно място ще работят екипи от Бургас и Варна, уточни министърът.

Дали тези 13 души ще бъдат уволнени, ще стане ясно след 5-6 дни, когато приключи проверката.

Валентин Радев е разпоредил проверка и на отдел „Вътрешна сигурност”, за да се установи дали няма престъпление в постъпката на граничарите на смяна.

Кичиков потвърди, че преди време е имало проверка по сигнал за трафик на мигранти срещу шефа на граничното полицейско управление на „Аерогара София” Явор Русинов, но тогава не е било доказано негово пряко участие.

***
Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.