Заляха жена с киселина в центъра на София

Заляха жена с киселина в центъра на София
27-03-2018г.
10
Лентата

35-годишна жена е била залята с киселина в центъра на София. Сигнал за инцидента е подаден на телефон 112 около 21.30 часа снощи.

На място са изпратени екипи на Спешна помощ като жената е откарана в "Пирогов". Оттам съобщават, че състоянието й е тежко.

В момента жената не е контактна. Тепърва предстои вторична оценка, за да се изясни кога ще бъде оперирана, коментира пред bTV Мая Aргирова, началник на Kлиниката по изгаряния.

Според лекарите жената е получила 24% изгаряния по лицето и тялото. Лекарите не дават прогноза за това дали тя ще се възстанови напълно.

Според разказа на очевидец, жената тъкмо е заключвала ресторанта на бул. "Стамболийски", в който работи, и е тръгвала към колата си, когато е била нападната от мъж. Той я залял с киселината и избягал бързо.

"Едно лице, което седеше и изчакваше до кофите просто тръгна пред мен, насочи се към жената. Чу се счупване и след което всичко наоколо стана в едни огромни пушеци и почна много трудно да се диша", разказва очевидецът.

"Лицето започна да бяга, жената вече беше на колене и викаше. Това, което аз успях да направя, е просто да си съблека якето, за да й дам да се изчисти", коментира още мъжът.

Все още обаче няма информация за причините и за самоличността на извършителя. Предстои да се изясни и каква точно е течността, с която е залята жената.

Случаят се разследва. На мястото е извършен оглед, иззети са веществени доказателства, съобщиха от МВР. Образувано е досъдебно производство, предприети са действия за издирване на извършителя, уточняват от полицията.

***
Източник: webcafe.bg
btvnovinite.bg

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.