Порошенко: Случаят "Скрипал" ще се отрази на "Северен поток 2"

Порошенко: Случаят
01-04-2018г.
19
Лентата

Украинският президент Петро Порошенко смята, че инцидентът в Солсбъри с бившия руски шпионин Сергей Скрипал ще има последствия при реализирането на проекта за газопровода „Северен поток-2“, предава Нова тв.

„Убеден съм, че нападението с използване на отровно вещество в британския град Солсбъри ще има последствия за „Северен поток-2““, заяви президентът Порошенко в публикувано интервю в германската медийна група „Функе“, цитирано от телевизията.

Порошенко заяви, че отношението към проекта „трябва да бъде преразгледано от политически, икономически и етични съображения“.

Порошенко отбеляза, че при реализирането на „Северен поток-2“ поради намаляване на транзита на газ Киев ще губи годишно около 2 млрд. долара.

„Освен това „Газпром“ може рязко да съкрати доставките на газ от Европа на Украйна, което може да доведе до отслабване на страната ни“, твърди държавният глава.

До момента разрешение за строителството и експлоатацията на газопровода е издадено само от Федералната служба за навигация и хидрография на Германия.

Сега следва проектът да получи разрешение от националните регулатори на още четири държави, през чиито територии ще преминава тръбата – Русия, Финландия, Швеция и Дания.

***
Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.