Русия предупреди Лондон: Ще съжалявате

Русия предупреди Лондон: Ще съжалявате
06-04-2018г.
15
Лентата

На специално заседание на Съвета за сигурност на ООН Русия обвини Великобритания, че е измислила фалшива история около покушението над Сергей Скрипал и "си играе с огъня, за което ще съжалява".

В същото време руският посланик в Лондон заяви в четвъртък, че страната му вероятно няма да признае резултатите от независимото разследване на Организацията за забрана на химическите оръжия, съобщава "Дневник".

Постоянният представител в ООН Василий Небензя добави в Ню Йорк, че обвиненията срещу страната му са "ужасяващи и без основание".

По думите му това е "пропагандна война" от страна на Великобритания, а главният аргумент на обвинението - за руския произход на използваното нервнопаралитично вещество - се разпаднал пред очите на всички.

Групата нервнопаралитични вещества "Новичок" не е запазена марка на Русия и е разработвана от много други държави, добави Небензя.

"Това е някакъв театър на абсурда! Не можахте ли да измислите по-добра фалшива история?", запита той, размахвайки копие на първоначалния британски доклад за покушението срещу двойния агент в град Солсбъри на 4 март.

***
Източник: www.glasove.com

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.