Актуално
Основателят на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс направи политическо изказване относно Сирия по време на концерт в Барселона миналия петък.
Роджър Уотърс обяви "Белите каски" за фалшива организация по време на концерт в Барселона

Лентата | 15/04/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Основателят на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс направи политическо изказване относно Сирия по време на концерт в Барселона миналия петък.

Той започна с думите, че мъж на име Паскал, когото определи като „добронамерен и приятен“, е поискал да се качи на сцената и да говори за предполагаемата химическа атака в град Дума, заради която САЩ, Франция и Великобритания нападнаха с въздушни атаки Сирия преди ден.

„Почакайте малко“, Роджър прекъсна овациите на публиката и каза: „Аз лично мисля, че той напълно греши. 

Организацията "Белите каски", която той представлява е фалшива организация, която съществува само, за да създава пропаганда за джихадистите и терористите“, заяви Уотърс.

„Ако се вслушаме в пропагандата на "Белите каски" ще започнем да окуражаваме правителствата си да бомбардират хората в Сирия“, каза още той.

Уотърс добави още, че трябва да се направи пълно разследване преди да се вадят заключения какво всъщност се е случило в Сирия. Други статии от този авторКоментари