Актуално
Проблемът е, че днес поставят диагнози като полова дисфория, каквато аз имах, а тези деца всъщност нямат полова дисфория.
Какво има да каже един бивш трансджендър?

Лентата | 15/04/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Това са думите на Уолт Хейлър, бивш трансджендър мъж, който осъзнава, че няма нужда да променя пола си, за да излекува състоянието си:

Започнах да живея като трансджендър дете, когато бях на четири.

Проблемът е, че днес поставят диагнози като полова дисфория, каквато аз имах, а тези деца всъщност нямат полова дисфория.

Те просто са любопитни към половете, нещо към което всички трябва да сме любопитни.

Това ме беше накарало да мисля, че имам нужда от смяна на пола и един от тези експерти, които ме диагностицираха, каза, че се нуждая от хормонална терапия и операция.

Както виждате това беше напълно погрешно, защото аз бях роден като момче.

Направих си операция и се превърнах в Лора Дженсън.

Живях осем години като жена и разбрах, че никой не трябва да си сменя пола.

Това е една напълно фалшива процедура.

Ето как е изглеждал Уолт по време на смяната на пола си

Хората страдат от коморбидни състояния, на които трябва да се обърне внимание и да бъдат лекувани. Ако това се правеше, нямаше да има повече трансджендърни хора.

- Как ще коментирате това, че историите на активистите от ЛГБТ общността се представят като нещо героично в медиите? Имате ли подобно преживяване с медиите спрямо Вашата история? 

- Медиите не ми обръщат никакво внимание, защото аз не се вписвам в техния калъп.

За тях е много по-забавно да промотират активистите и да ги слагат на кориците на списания.

Всъщност няма нито един доктор, нито психиатър, въобще никой, който да каже, че съществуват и други трансджендъри, които не се вписват в обичайните истории.

Това е психологическо, а не медицинско състояние и не се нуждае от операция, за да бъде лекувано.

Тези хора просто се нуждаят от психотерапия.

- Какво бихте казали на младите хора днес? Когато сте били дете, са Ви казвали, че сте момиче, а днес много деца са бомбардирани с посланието, че трябва да бъдат друг пол. Какво е Вашето послание към тях?

- Осъзнах, че училищата популяризират смяната на пола и днес това се е превърнало по-скоро в мода, а не са реални случаи на полова дисфория.

Аз мисля, че децата са много умни и ако потърсят информация и попитат какви доказателства има за съществуването на полова дисфория, то тогава самите деца могат да прекратят тези безумия за отрицателно време!

Вижте видеото с Уолт Хейър, мъжът, който осъзнава, че няма нужда да променя пола си, след като е живял осем години като жена: Други статии от този авторКоментари