Петър Курумбашев за решенията на ЕК по отношение на транспорта

Петър Курумбашев за решенията на ЕК по отношение на транспорта
19-04-2018г.
32
Лентата

Петър Курумбашев:

Не може тогава, когато говорим за международния транспорт на товари, каботажът да е лош и да трябва да бъде забранен или ограничен.

Между другото, в този сектор доминират фирмите от Централна и Източна Европа. В това число - и България, и Румъния.

От друга страна обаче, що се отнася до автобусните превози, където доминират фирмите от Западна Европа, либерализацията на пазара е нещо хубаво и трябва да бъде окуражена...

Един положителен пример от Испания - ако дадена компания има интерес към големите автобусни линии в дадена област (които всъщност са печелившите такива), то в ангажиментите ѝ автоматично попада и това да обслужва и по-кратките разстояния между отделните по-малки, отдалечени населени места, където хората нямат друга алтернатива за транспорт - разбира се, това са не дотам печелившите линии.

Не може либерализацията да означава, че просто всеки ще вземе онова, от което има интерес. 

Вчера (16. 04. 2018 г. - б. р.) в Мадрид говорихме за проблемите на европейския автомобилен транспорт в контекста на предложенията на Европейската комисия.

По отношение на директивата за командироването на работници, която отново засяга фирмите от Централна и Източна Европа, когато водачът управлява товарен камион, ограниченията трябва да се прилагат, но когато стане въпрос за автобусния превоз, отново логиката е обратна.

Това е чудесен пример за "последователността" на ЕК по отношение на европейското законодателство.

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.