Актуално
Сирийското правителство изпревари решението на Франция, която започна процедура за отнемането на ордена на Почетния легион на Башар ал Асад. В четвъртък сирийското президентство съобщи, че отличието, връчено на Асад от Франция през 2001 г., е било върнато след участието на Париж в западните удари срещу Сирия миналата събота.
Башар ал Асад сам върна ордена на Почетния легион на Париж

Лентата | 20/04/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Башар ал Асад и Жак Ширак през 2001 г., когато е връчен ордена на сирийския президент

Сирийското правителство изпревари решението на Франция, която започна процедура за отнемането на ордена на Почетния легион на Башар ал Асад.

В четвъртък сирийското президентство съобщи, че отличието, връчено на Асад от Франция през 2001 г., е било върнато след участието на Париж в западните удари срещу Сирия миналата събота.

Решението да върне ордена на Почетния легион беше взето след “участието на Франция в тристранната агресия, заедно със САЩ и Великобритания, срещу Сирия на 14 април”, се казва в съобщение на сирийското президентство, цитирано от в. “Паризиен”.

Башар ал Асад бе награден през 2001 г. от президента Жак Ширак с Големия кръст на Почетния легион, най-високата степен на този орден.

***
Източник: www.glasove.com Други статии от този авторКоментари