АМНЕЗИЯ И НИЩО

АМНЕЗИЯ И НИЩО
23-04-2018г.
19
Мартин Карбовски

И моята амнезия е като на всички наоколо. Но последните дни попадам на стотици стари статии и интервюта, които не са се сбъднали. Обещания на политици, предадени прилежно и позитивно от журналисти, и после забравени. Все едно не са казвали никога.

Политиците трябва да лъжат. Те пазят социалния мир. Но журналистите трябва да ги хващат в лъжа. Иначе политиците ще бъдат винаги едни и същи.

Пиша това писмо до непознатата за мен журналистка Нели Мартинова от сайта Dnes.bgПреди години тя е записала обещанието на министър Павлова за готовността на магистрала Хемус. Щяла да е готова през 2017-та.

Щеше да е смешно, ако не беше гадно.

(Виж тук)

Пиша и до всички, които не търсят сметка за обещанията-лъжи на политиците. Разровете се колко километри магистрали, хъбове, пречиствателни станции и друга велика инфраструктура има в интервютата на политиците. И нито един въпрос след година - къде ми е магистралата? Къде ми е хъба? Защо излъгахте, Павлова? Защо сте съучастник, Мартинова?

Българите са глупави и са идиоти. Те слушат, не вярват и после не проверяват. Живеят в мир с ебавките на уж хитрите политици. Обещанието у нас не струва и кучешко лайно. А журналистите са жалки съучастници в огромната лъжа, наречена бъдеще. Както беше и преди.

Амнезия. Театър на абсурда. И нищо.

***
АВТОР: МАРТИН КАРБОВСКИ

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.