10 тома СРС срещу кметицата на "Младост"

10 тома СРС срещу кметицата на
26-04-2018г.
51
Лентата

Късно вчера в специализирания съд са пристигнали допълнителни 3 тома явни доказателства от прокуратурата и 10 тома СРС по делото за подкуп срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това стана ясно на днешното заседание на Апелативния спецсъд, който решава дали да остави в ареста тримата. СРС-тата са тайна, но от думите на адвокати стана ясно, че сред тях има записи от камери на срещата на Петко Дюлгеров с предприемача Александър Ваклин.

„С Ваклин съм се срещала два пъти. Един път в общината, когато дойде и каза, че ще направи детска площадка. Преди това е било в началото. Не съм му поставяла условия, дори не се сещам кой е този образ”. Това заяви пред журналисти в съда кметът на „Младост” Десислава Иванчева, съобщава Нова телевизия. Десет тома са доказателствата срещу Иванчева, събрани със СРС.

Тя и заместничката й Биляна Петрова говориха пред журналисти преди началото на второто съдебно заседание, на което се гледат мерките ми за неотклонение. И двете са категорични, че не са забавили преписката за строителство на компанията на Ваклин умишлено.

{BANNER_ID-4}

Гледали сме ги бавно. Поради липсата на хора някои неща са се забавили. Тази преписка не е била нищо по-особено от останалите, заяви Биляна Петрова.

Иванчева заяви още, че не се е съгласявала заместникът й архитект Румен Русев да заема мястото й. Искам другият заместник-кмет да бъде – Владимир Клисуров, категорична е Иванчева.

Гледането на мерките за неотклонение започна с час закъснение.

Иванчева и Петрова отричат вината си, а Петко Дюлгеров е написал обяснения, че е получил подкупа от Александър Ваклин и си е взел 14 хил. евро комисионна. Засега Дюлгеров не се е отказал от показанията си.

Забавянето на мярката стана, тъй като адвокатите на задържаните се запознаваха със Специалните разузнавателни средства по делото, които са в десет тома. Адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски пожела да не се дава ход на делото, защото кметицата на „Младост” не се е запознала със СРС материалите по делото.

„Не съм запознат с материалите по делото, не сме обсъждали с адвокат Тодорова дали да се запозная”, допълни и Дюлгеров.

Молба, че иска да се запознае с материалите по делото към съда подаде и Биляна Петрова.

***

Източник: glasove.com

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.