Иванчева за Ваклин в СРС: Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато не плати

Иванчева за Ваклин в СРС: Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато не плати
26-04-2018г.
55
Лентата

Записи със специални разузнавателни средства (СРС) са документирали срещите между участниците в кметската завера в „Младост“ и предприемача Александър Ваклин, както и предварителните уговорки между Иванчева и двамата й заместници – Петрова и Дюлгеров, за това как да се въздейства на Ваклин да плати подкуп, съобщава „Труд“. Коментирали са и кога и как да бъдат предадени парите.

„Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато не плати“, казала Иванчева. Думите й са записани със СРС и бяха цитирани от прокуратурата. От държавното обвинение посочиха, че тя е предлагала замени на терени, без да има такива правомощия.

{BANNER_ID-4}

Прокуратурата поиска да се потвърди ареста на тримата.

Вчера са прецизирани обвиненията на тримата, но от защитата са категорични, че в днешното заседание това не трябва да се има предвид. Причината е, че Апелативният специализиран съд е контролна инстанция и трябва да се произнесе правилно и законосъобразно ли е решението на първата инстанция. А тя се е произнасяла по старите, първоначални обвинения.

Прокуратурата твърди също, че „Иванчева прониквала в кабинети на други служители на общината след работно време и вземала преписки“.

***

 Източник: glasove.com

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.