Ето как можем да подкрепим хората с увреждания на 5 май

Ето как можем да подкрепим хората с увреждания на 5 май
01-05-2018г.
82
Лентата
По повод 5-ти май , Европейски ден за независим живот на хората с увреждания (Отбелязва се от 1992 г. по инициатива на Европейската мрежа за независим живот , като Европейски ден за протест на хората с увреждания, а от 2010 стана за „независим живот“ пак по инициатива на ENIL), отправяме молба към всички телевизионни медии да подкрепят протестите на хората с увреждания в борбата им за достоен живот.
 

„Системата ни УБИВА“ - от слоган на обикновена черна фланелка, предизвикала гнева на българските депутати след последния национален протест на хората с увреждания от 18-ти април 2018 г., се превърна в кампания за търсене на нови решения и политики по уврежданията, както искат хората с увреждания – малки и големи, както и техните родители.

Превърна се в кампания за достоен живот. 

Благодарни сме на всеки човек, приел каузата ни и застанал „до нас“, обличайки фланелката ни и показал ни с това своята подкрепа. 

„Системата ни убива“ върху обикновена черна фланелка стана разпознаваем слоган заради готовността на мнозина да сложат фланелката, както и на медиите – четвъртата власт – да отразят случващото се, за което горещо благодарим.

Всички национални медии ни съдействаха в усилието да запознаем обществото с проблема ни, бяха с нас и до нас и в последващите дни, когато дискутираха протеста ни с ангажирани лица. 

Затова в Европейския ден за независим живот на хората с увреждания – 5-ти май – отправяме молба към всички – журналисти – водещи на предавания, новинари и др. – в националните телевизии да продължат да демонстрират подкрепата си за нашата кауза и да облекат фланелките с лого „Системата ги убива“, които ние ще предоставим.

Знаем, че облеклото е рекламна част от работата им и не очакваме да водят целите си предавания, облечени с нашата черна фланелка, въпреки че ще е толкова, толкова хубаво, но ако я облекат или просто я покажат в ефир, ще сме изключително благодарни и това за нас ще бъде още един знак за надежда и подкрепата, която ще ни даде повече хъс да продължим.

***
АВТОР: ИНА МАРИНОВА

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.