Марк Зукърбърг: Най-големият риск е да не поемеш риск

Марк Зукърбърг: Най-големият риск е да не поемеш риск
14-05-2018г.
68
Лентата

Днес Марк Зукърбърг навършва 34 години. 

Основателят на социалната мрежа Facebook е роден в Уайт Плейнс, САЩ.

Вижте подбрани цитати от Зукърбърг!

“Движи се бързо и чупи неща. Ако не чупиш неща, не се движиш достатъчно бързо.” 

“Ако стартирах сега, щях да направя нещата много по-различно. Тогава не знаех нищо. В Силициевата долина имаш чувството, че трябва да си там. Но това не е единственото място, в което трябва да бъдеш. Ако започвах сега, щях да си остана в Бостън.” 

“Знаете ли, спомням си много ясно как ядохме пица с приятелите ми и ден-два по-късно пуснах първата версия на Facebook. Тогава никога не бих си помислил, че ние ще бъдем тези, които ще направим всичко това. И мисля, че много от това, което се случи, се свежда до факта, че ни пукаше повече.” 

“Въпросът не е „Какво искаме да знаем за хората?”. Той е „Какво искат хората да кажат за себе си?”

“Най-големият риск е да не поемеш риск. В свят, който се променя много бързо, единствената стратегия, която гарантира провал, е да не поемаш рискове.” 

{BANNER_ID-3}

“Да градиш мисия и да правиш бизнес вървят ръка за ръка. Истина е, че основното нещо, което ме въодушевява за това, което работим, е мисията. В същото време обаче мисля, че от самото начало имаме твърдото убеждение, че трябва да правим и двете.” 

“Хакерският подход е начин да градиш, който включва продължително подобрение и повторение. Хакерите вярват, че нещо винаги може да бъде по-добро и нищо никога не е напълно завършено.” 

“Хората могат да бъдат много умни или да имат умения, които са директно приложими. Ако обаче не вярват истински в нещо, няма да заработят здраво за него.” 

“Не искам Facebook да бъде американска компания. Не искам да бъде онази компания, която разпространява само американски ценности по света… Моето мнение е, че трябва да бъдем много чувствителни в културно отношение и да разбираме начина, по който хората наистина мислят.” 

“Целта ми никога не е била просто да създам компания. Много хора бъркат това и мислят, че ме е грижа само за приходите, печалбите или някое от тези неща. Да не бъдеш просто компания означава за мен да изградиш нещо, което реално прави голяма промяна в света.” 

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.