Фондация “ПОдЛЕЗНО” с Чудовищен концерт на 1 юни

Фондация “ПОдЛЕЗНО” с Чудовищен концерт на 1 юни
31-05-2018г.
25
Лентата

На Деня на детето весели чудовища ще оживеят в Борисовата градина по време на закриващия концерт по проекта “Фантасмагории” за освежаване на двора на детска градина “Олимпийче”.

Проектът е на фондация “ПОдЛЕЗНО”, а в организацията на концерта, който ще се проведе на Лятната сцена от 18:00 ч., участват и фондация “Тротоара”.

В “Чудовищния концерт” участие ще вземат малките таланти от детската градина, а зрителите ще чуят за първи път и тематичната авторска песен “Приказка”, написана специално за проекта, в чийто видеоклип организаторите ще документират работата и резултатите от проекта. Сцената пък ще бъде декорирана от произведенията на визуални артисти, сред които е и талантливата художничка и илюстратор Нели Друмева. По време на концерта небето ще бъде украсено от красиви цветни хвърлчила, осигурени с любезното съдействие на I CAN TOO.

“Проектът се зароди по инициатива на кметицата на район Средец, г-жа Мария Ачкова, но истинските вдъхновители са талантливите деца от детска градина “Олимпийче” и техните “чудовищно” добри рисунки, които ни дадоха идеята за тематиката на проекта, а именно “Веселите чудовища – Фантасмагории“.” , споделят организаторите.

Рисунките на децата стоят в основата на изработените стенописи и инсталации от гуми, които вече красят дворните пространства на детската градина. Освен това те вдъхновиха възрастните дами от Дом за стари хора “Дълголетие” да създадат и ушият кукли, които ще бъдат подарени на малчуганите.

Няколко дни преди Чудовищния концерт организаторите “разходиха” няколко от най-атрактивните чудовища от шперплат по улиците в район Средец. Всички минувачи имаха възможността да си направят селфи с чудовище и да станат част от своеобразния флашмоб.

Проектът “Фантасмагории” е организиран и разработен от Фондация “ПОдЛЕЗНО” и е спонсориран от Telus International Europe. В работата по проекта се включват и други организации, сред които VMware Bulgaria, взели дейно участие в изработването на инсталациите. PR партньор на проекта е PRoPR Agency.

За ПОдЛЕЗНО

ПОдЛЕЗНО стартира своята дейност през 2013 г. като младежка инициатива През 2017 г. тя е регистрирана като фондация. Нейна основна цел и мисия е творческо обновяване и обогатяване на функционалността на неподдържани градски пространства. Постепенно фондация “ПОдЛЕЗНО” разширява своята дейност, като започва да се занимава с обновяване на различни екстериорни и интериорни пространства, както и с изготвяне на двуизмерни и триизмерни визуализации на рaзлични проекти.

Снимки от проекта може да видите ТУК.

***
Източник: pr-o-pr.com

{BANNER_ID-4}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.