Актуално
Причината е създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите на деца с увреждания
Социалният министър подаде оставка

Лентата | 11/06/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка. Премиерът Бойко Борисов я е приел, информираха от правителствената пресслужба.

В разговор с Борисов министър Петков е заявил, че подава оставка заради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите на деца с увреждания. 

Припомняме, че родители на деца с увреждания протестират в няколко града на страната. В Морската градина в Бургас организираха палатков лагер, като идеята е по този начин да изразят подкрепа към акцията, която придоби популярност под мотото „Системата ни убива”.

Недоволството на майките е срещу социалната политика на държавата по отношение на децата с увреждания. Майките ще дежурят в палатковия лагер, докато държавата не промени политиката си спрямо техните деца, за да им осигури достоен живот.

Палатков лагер устроиха и във Варна. Той също ще е безсрочен. Хората там пуснаха черни траурни балони, за да покажат, че съществуват на ръба на оцеляването и искат спешни законови промени.

В началото на месеца родители издигнаха палатков лагер и пред сградата на парламента в София. На среща с протестиращите тогава министър Бисер Петков обеща концепция за закон за социалните услуги, които да помогне на близките в грижите за децата им.

***
Източник: nova.bg Други статии от този авторКоментари