Попитай Цветан Василев - какво искат да знаят хората

Попитай Цветан Василев - какво искат да знаят хората
14-06-2018г.
14
Гост-автор

Богдана Лазарова, Фейсбук:

Хвърлих едно око на прякото интервю на Цветан Василев в ефир, на което той уж отговаря на въпросите на граждани.

Той не отговаря кой знае какво, но въпросите към него от хората, които така и не чувам да се задават, са много по-интересни.

Очевидно хората все пак са доста информирани, независимо от изключително лошата медийна среда.

Ето част от тях:

- Кой Ви доведе Пеевски и Ви каза да работите с него?

- Пеевски дали има капацитет за споменатите схеми ?

- "Отворете "досиетата КТБ", за да свърши подмененият преход". Как оценява тези думи и готов ли е Василев да сложи край на прехода?

- Имате ли документи за скрити собствености на Борисов/Пеевски от последните 10-тина години ?

- Рефинансирани ли са необслужвани кредити на фирми през 2013 година, и колко тежи еквивалентът на 206 млн лева?

- Какво може да каже г-н Василев за руското ресто към Пеевски?

- А дали изходът от Магнитски няма да бъде карта жокер в ръцете на правителството на САЩ, за да държи Борисов и компания с вързани ръце в един момент?

- Г-н Василев ще се завърне ли в България, когато Слави дойде на власт?

- МАГНИТСКИ кога да очакваме да се задейства?

- Според Искров, Борисов и Цацаров дупката в КТБ е 4,5 млрд. В обвинителния акт сумата е 2, 2 млрд. Къде са другите до 4,5 млрд.?

- Питайте Цветан Василев дали е нормално банкерите да създават пари от нищото чрез банковия мултипликатор? Той самият не се ли чувства измамник? Не е ли време България да забрани частичното резервиране?

- ПИТАЙТЕ ЗА ИМЕНАТА БАРЕКОВ, ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ !!! ТОВА СА ЛИЦАТА, ЧИЯТО РОЛЯ ВЪВ ФАЛИТА НА КТБ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЯСНИ. ТОВА ОБЩЕСТВОТО ИСКА И ТРЯБВА ДА НАУЧИ !!!

- ДАВАЛИ ЛИ СТЕ ПАРИ В ЧУВАЛИ НА БАРЕКОВ? КОЛКО?

- От собствения си джоб ли г-н Василев извади милиони за финансиране на Бареков или от банката? Ако парите са на КТБ, какви активи придоби тя в замяна?

- Що за банков актив точно е Бареков? По каква сметка е осчетоводен конкретно? кон-крет-но!

- Малко се говори за ролята на Русия в създаването и затварянето на КТБ и що ще точно Сърбия във случая.

- Неслучването на "Южен поток" има ли връзка с гърмежа на КТБ?

- Г-н Василев, на колко политици сте давали пари на ръка? Колко пъти сте участвали във финансирането на предизборни кампании? Колко човека държахте в зависимост?

- Има ли отпуснат кредит на стойност 900 000 лв. на НД "Русофили" за "покупка на хартия"?

- Питайте го за връзките с ДС и руснаците, все пак генеалогията на КТБ тръгва от българо-съветската финансовата къща “Булгарсофтинвест”.

- Кои от високопоставените политици във властта и извън нея са замесени в източването на КТБ и как? ББ, ЦвЦв, Пеевски, Доган, как точно са замесени и какви роли са изпълнявали?

- Защо не попитате г-н Василев за министри, зам.-министри и други високопоставени чиновници с депозити със специални лихви в КТБ, за парите в пликове.

- Интересно е да коментира връзките между него и Пеевски - кога са почнали, как са се запознали и колко реално кредити е получил Пеевски - вярна ли е цифрата от 500 милиона, които се коментират.

- Защо е било нужно дъщерята на Иван Костов да консултира КТБ срещу 300 000 лева хонорар и какви съвети даде тя на директорите на БАНКАТА?

- Имате ли и бихте ли изнесли информация относно мултиплексите? Има слухове за едни 6 милиона дадени на някого. Има ли нещо общо Станишев?

- Наясно ли сте, че служители на КТБ са подложени на геноцид като следене, подслушване, психически тормоз и създаване на непреодолими пречки да си намерят работа?

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.