Крум Зарков от БСП: Правителството не се справя и трябва да си ходи

Крум Зарков от БСП: Правителството не се справя и трябва да си ходи
16-06-2018г.
56
Лентата

"Това правителство, дали има компетентност и способност да се справи с проблемите? Отговорът е – не! Правителството не се справя и трябва да си ходи", каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

„Ние сме длъжни да заявим, че правителството търпи провал в една от ключовите сфери на компетентност – осигуряване на обществен ред и сигурност. Оттам насетне всяка политическа сила трябва да поеме своята отговорност и да се позиционира”, заяви депутатът за предстоящия вот на недоверие, който ще поиска левицата.

Крум Зарков обясни, че броят на депутатите от ПГ на „БСП за България” е достатъчен да се иска вот и те ще се възползват от тази възможност. Той припомни обещанията на ГЕРБ преди изборите, които не бяха спазени -  полицай във всяко село, назначаване на нови 6000 полицаи. Според депутата от левицата всеки един от инцидентите - от бягството на затворниците от затвора, многочисленото убийство около Нова година, до убийството на крупен бизнесмен в центъра на София, трябва да коства оставката на министъра на вътрешните работи. „Взети заедно, са вече политическа отговорност на целия Министерски съвет”, подчерта Крум Зарков.

Относно упреците, че няма невинен за състоянието на системата на МВР, той заяви, че правителствата на Сергей Станишев и Пламен Орешарски са си отишли. „Сега трябва да дадем вот на сегашното правителство. Или се справят, или не и трябва да си ходят”, отсече Зарков. „Цяла година надзирателите на затворите и полицаите протестираха. Никой не ги чу. Никой не им даде това, от което се нуждаят. Диалогът е много труден”, каза още депутатът.

„Ние сме наясно, че има комплексни проблеми в сектор „Сигурност”, а и не само там. Опозицията има право да иска вот на недоверие. За мен от него би имало полза, ако имаме сблъсък на някакви концепции за сигурността. До момента не съм чул кой знае каква по-различна концепция от нашата”, заяви от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването. 

„Съгласни сме, че има недостиг на служители в МВР и постепенно се опитваме да ги наберем. Съгласен съм и че трябват промени, но те трябва да се правят внимателно”, смята Биков. 

***
Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.