Новата медийна кампания на Столична община

Новата медийна кампания на Столична община
16-06-2018г.
14
Лентата

От Фейсбук групата "Спаси София":

Столичната община започна поредната си кампания, този път с участието на Orlin Pavlov, с която ни призовава да слезем от колите си, да ползваме градския транспорт или да ходим пеша.

Защото чистият въздух зависел от всеки един от нас.

И наистина всеки със своите действия допринася за това дали ще живеем в чист и подреден град.

Но това още повече зависи от действията или по-скоро - бездействията на хората на ръководните управленски позиции в общината, на които им се плащат заплати, имат институционалните механизми и финансовия ресурс да решават тези пробелми.

От една страна общината казва, че представата ни за градския транспорт е невярна и застаряла и ни приканва да го ползваме.

Но какви са реалните ѝ действия да го направи по-привлекателен?

След шоковото увеличение на билета с 60%, нито се въведе обещаната интегрирана тикет система, нито се построиха нови БУС ленти или трамвайни коридори, за да може превозните средства да се движат по-бързо.

Спирките нямат навеси, защото от години се чака да бъдат отдадени на концесия и частник да се бил занимавал с тях.

Няма и нови превозни средства, защото много търгове бяха прекратени или обжалвани.

И вместо да призовават, редно е управляващите да дадат личен пример – кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova да остави черния си Мерцедес и да ходи на работа с трамвай №7 или движещия се на 30 минути в час пик тролейбус №8, а зам.-кмета Евгени Крусев (Транспорт за София) да спре да ползва служебния си джип за разстояния от 500 метра и да се качи на метрото.

Само след като тези мерки бъдат реализирани една медийна кампания, призоваваща ни да ползваме градския транспорт не би звучала лицемерно.

Защото това е поредната такава, но не сме видяли анализ от Столичната община за постигнати, #ВидимиРезултати и реална промяна в навиците на хората.

Надяваме се тази да е по-успешна от предишната лансирана през януари, т.е. по средата на най-голямото замърсяване и ежедневните протести за правото на чист въздух, със смехотворното послание SoGreen, SoSofia!

Макар че знаем, че само с кампании и харчене на пари за реклама няма да се промени нищо съществено, защото са нужни реални, смели и последователни действия, ако искаме да променим града.

Кампаниите са необходими, но те може да бъдат само черешката на тортата след всичко свършено в сектора, а не заместител на липсата на каквито и да е реални мерки и отчитане на дейност за пред гражданите!

#СпасиСофия #БУСЛенти #РеалниМерки

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.