Заразата да бъдеш българин

Заразата да бъдеш българин
15-07-2018г.
53
Гост-автор

Евелина Митрева, Фейсбук:

Евтанизират животни заради зараза. Баби плачат на клипове във фейсбук. Не ми се гледа. Може и да са заразени, може и да е опасно. Не знам! Не ми е в компетенцията да кажа. Но така ме жегна, че ми се проговори на една друга тема. Тема, която отдавна не бях коментирала, защото не виждах смисъл. За една друга зараза, която е обречена на бавна, но сигурна гибел. Заразата да бъдеш българин.

Хора умират заради липса на средства, деца набират пари за операции в страници във фейсбук, майки протестират пред парламент, деца в инвалидни колички се пържат на жегата, баби мятат пари през прозорците, 30 годишни се мятат от покриви, затворници бягат от затвора, пенсионери продават буркани по тротоарите. Братовчедите ни бягат в чужбина, бабите ни стискат в ръце двулевки, виждаме си родителите по Скайп. Сигурно е нормално. Не знам! Не знам!

Аз съм на 26 години и живея под наем. Искам да имам деца, но се притеснявам за материалното си положение. Плащала съм по 220 лв. месечен данък на държавата. Аз, която живея под наем и нямам деца, заради финансови притеснения. 220 лв. от мен са отивали всеки месец в държавната хазна. Хазна, която плаща за интеграция на малцинствата. Хазна, която плаща, за да стимулира малцинствата да имат деца. Хазна, която плаща за да се строят жилища за бежанци и прочие. Аз, която живея под наем и нямам деца.

Който дава парите - той определя музиката, казваме. Да, ама не! Музиката я определя Валери Симеонов. Така де, само по морето. Щото, когато малцинствата вдигат шум го нямам никакъв. Ами другата музика? Онази дето вие на умряло, дето блика от сълзите на майки или пенсионери? С нея кой се бори? Нея кой я чува?
Общо взето не знам дали сме си поръчали тази музика, но пък сме си я платили. Плащаме си я всеки месец.

Не искам да знам защо са евтанизирали добитъка на хората. Искам само да помоля, когато свършат с него да ни започнат и нас - младите българи. Защото ние вече сме заразени. Разни паразити ни смучат всеки ден.

Евелина

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.