Актуално
Стадото на баба Дора беше единственото пощадено през почивните дни, когато мнжество животни бяха евтаназирани в Ямболко по указания на властите.
Директорът на БАБХ призна, че стадото на Баба Дора няма да оцелее

Лентата | 16/07/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Стадото на Баба Дора от ямболското село Шарково няма да оцелее. Това призна в ефира на bTV директорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев в коментар за евтаназията на дребно-преживните животни в региона заради заболяването африканска чума.Припомняме, че баба Дора се превърна в символ на отчаянието на българския малък животновъд. Хиляди хора в социалните мрежи споделяха снимки и видео, на които се вижда как възрастната жена говори със сълзи на очи за своите кози и ярета, на които гледа като на собствени деца.

Стадото на баба Дора беше единственото пощадено през почивните дни, когато мнжество животни бяха евтаназирани в Ямболко по указания на властите. На петия ден от недоволството на животновъдите обаче, блокадата към кошарата на баба Дора става все по-голяма. Жената каза в предаването "Тази сутрин", че е горда българка и няма да се предаде. По думите ѝ заради подкрепата на толкова много хора, трябва да бъде силна. Баба Дора подчерта, че не вярва на властите, които давали фалшиви надежди на хората.

***

Източник: www.actualno.com   Други статии от този авторКоментари