НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: Вижте момента на атаката пред парламента в Лондон (ВИДЕО)

НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: Вижте момента на атаката пред парламента в Лондон (ВИДЕО)
14-08-2018г.
44
Лентата

Разпространиха кадри атаката в Лондон, при която автомобил помете пешеходци пред парламента. Камери са уловили момента, в който колата се врязва в охранителните заграждения.

Няколко пешеходци са пострадали, но животът на нито един от тях не е в опасност.

Британската полиция съобщи, че разглежда инцидента като терористичен акт. Шофьорът на автомобила е арестуван на място. Той е бил задържан преди това по обвинения в тероризъм.

Премиерът Тереза Мей каза, че в мислите си е с пострадалите при инцидента, предаде Ройтерс, като се позова на нейно изявление. Британският парламент е в лятна ваканция. Самата Мей е на почивка извън Великобритания.

Камера е уловила момента, в който колата се врязва в бариерата на парламента. 

Миналата година във Великобритания бяха извършени поредица атентати, при които общо бяха убити 36 и ранени 200 души. Отговорност за четири от нападенията пое ИДИЛ. При една от тези атаки - през март 2017 г., 52-годишният Халид Масуд уби с кола четирима пешеходци на Уестминстърския мост преди да намушка смъртоносно с нож невъоръжен полицай пред британския парламент. Нападателят бе застрелян от полицията.

По информация на българското посолство в Лондон няма данни за пострадали български граждани при инцидента. Дипломатическото представителство на България във Великобритания следи ситуацията. Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400.

***
Източник: nova.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.