Цветанов за Радев: Има военен манталитет, не зачита правовия ред

Цветанов за Радев: Има военен манталитет, не зачита правовия ред
14-08-2018г.
33
Лентата

"Президентът на БСП Румен Радев се заявява като политически опонент, а не като държавен глава.

С военния си манталитет той показва, че не зачита правовия ред в страната".

Това коментира в Търновско зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от партийния пресцентър.

През последните дни между „Дондуков” 1 и 2 има сериозно напрежение, като държавният глава и управляващите си размениха обвинения в покровителстване на Митьо Очите.

Той заподозря управляващите, че ще изхарчат непрозрачно парите за военните проекти, а ГЕРБ заявиха, че Радев иска правителството да падне и да проведе политическа чистка чрез служебно правителство.

Цветан Цветанов бе категоричен, че не прави чест на Румен Радев непрекъснато да се изказва негативно както за премиера Борисов, така и за ГЕРБ: „Той трябва да работи на надпартийно ниво и да допринася за утвърждаването на позицията на България като сериозен фактор на Балканите, което бе постигнато по време на председателството на Съвета на ЕС“.

„Кабинетът „Орешарски“ направи само една среща, касаеща модернизацията на армията, и тя беше с представители на „Грипен“, каза Цветанов.

Именно „Грипен” беше предпочетен от назначеното от Радев служебно правителство, като след това ГЕРБ стопираха процедурата за нов изтребител, а от партията на Бойко Борисов дойдоха и намеци, че бившият шеф на ВВС е лобирал за шведските машини.

Цветанов подчерта, че БСП трябва да дават сериозни обяснения за това как са финансирали своите предизборни кампании, защото досега посланията от техния лагер са доста противоречиви.

„В един момент бе направен опит Митьо Очите да бъде пришит на ГЕРБ. Напомням, че докато аз бях министър директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров бе човекът, който извърши много сериозна оперативна дейност, която в крайна смета доведе до осъждането на Митьо „Очите“. Когато обаче кабинетът „Орешарски“ дойде да власт, Димитров бе уволнен“, припомни председателят на ПГ на ГЕРБ.

***
Източник: btvnovinite.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.