Новинарските емисии на Би Ай Телевизия са спрени

Новинарските емисии на Би Ай Телевизия са спрени
15-08-2018г.
20
Лентата

В разпространено до медиите писмо, подписано от "екипа на Би Ай Ти", се твърди, че служителите на медията не са получавали заплати от два месеца, а новинарските емисии са спрени.

Подател на разпространената позиция е редакционният имейл на телевизията.

В отвореното писмо се подчертава, че опитите на служителите да се срещнат със собственика на медията, за да разберат какво е бъдещето на телевизията, са неуспешни.

Писмото е адресирано до медиите, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, омбудсмана Мая Манолова, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на Съвета за електронни медии София Владимирова и Главна инспекция по труда.

Припомня се, че след продажбата на медията в началото на годината новият собственик Мирослав Янев спря всички предавания и обяви, че предстоят промени и нова програмна схема.

Тогава и много от служителите бяха освободени.

"До миналата седмица в ефир се излъчваха единствено новините. Поради възникнал технически проблем вече и това не е възможно. Информация липсва, собственикът е неоткриваем, а служителите не са получавали заплатите си за последните два месеца. Продължаваме да идваме на работа в един нефункциониращ и обезкървен нюзрум. От два дни дори достъпът ни до него е спрян", пише в писмото.

Служителите на медията искат да разберат защо не получават адекватна информация за случващото се и защо телевизия, купена за милиони, няма пари за заплати.

"Всяка частна компания, разбира се, има свободата да избира как да се развива и дали да продължи да съществува. Важно е това да не става за сметка на служителите и на фона на нарушени трудовоправни отношения. Настояваме за адекватни действия от страна на ръководството на телевизията и компетентните органи в държавата", завършва писмото.

***
Източник: www.dnevnik.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.