Силиконът ще спаси света

Силиконът ще спаси света
15-08-2018г.
136
Мариела Петкова

Конкурсът „Мис Силикон“ се проведе преди няколко дни и събра около 1000 души, зяпачи на пластмасови цици.

Този път обаче, на почит били по-естествените притежателки на тунинг…

Понятието за красота все повече се размива в конкурсите за красота.

И в короните, и  в лентите, с които суетата на хората се храни. 



Тази година организаторката на конкурса, Мариана Маринова, даде заявка, че няма да се толерират прекалено големи джуки, гърди и не знам си какво още.

Естествена красота, но с няколко пластични операции и няколко кубика силикон е достоен оксиморон за съвремието.

Също като най-пъргавия сред куците.

Нека носителките на титлите ,,Мис Силикон“ и ,,Мис Естетик“ (награда от конкурса за ,,Мис Силикон“, която отличава по-естествена визия) се радват, че тунингът им ги прави ,,естествени“ по и без това занижените стандарти за красота на българите.

Състезанието за фалшиви жени вече отличава сравнително истинските.

С интерес ще наблюдаваме дали тенденцията ще се запази.



Размисли за Мисията на красотата:

Красотата ли ще спаси света? Или светът ще спаси понятието за красота?

Историята доказва, че в уравнението за красота критериите за красиво винаги са променливи, а неизвестните са нашите липси (например малки гърди) или недостатъци (например дебели бедра).

Днес неизвестните се запълват със силикон и хиалурон или се намаляват чрез липосукции.

Следователно задачата постоянно променя своето решение. 

Но както и в миналото, така и днес всякакви масови интервенции по тялото (от деформираните крака на китайците, през премазаните черепи на маите и убийственото стягане с корсет на европейските жени) причиняват по-скоро щети върху понятието за красота, защото го вкарват в коловоза на някаква временна мода.

Хората се провалят в дефинирането на понятието за красота и само подхранват суетата си.

Не е ясно дали мъжката лакомия за още повече (гърди, дупе, устни) или ниското самочувствие подтиква съвременните жени да се инжектират с всичко - за да се подуят и да плащат сериозни суми за това, при положение, че ужилване от кошер пчели ще даде същия резултат, а може и по-задоволителен.        

Но пък конкурсите за всякакви Миски и Мистъри очевидно са възвръщаеми инвестиции за спонсорите. Така, че красотата, естествена или не, спасява техните пари.

Време е за още награди.

И понеже в България се провеждат много конкурси за красота, където се връчват награди за всичко: Мис най-дълги крака, Мис най-изразени ключици, най-симетрични уши… За тунингована красота, за естествена красота и за тунинг като естествена красота…

Предлагам да се връчват и почетни награди за хирурзите, които с майсторлък слагат силиконови импланти и сътворяват фалшива красота, досущ като естествената.     

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.