Нинова обвини Борисов, че лъже за Олимпик

Нинова обвини Борисов, че лъже за Олимпик
19-08-2018г.
20
Лентата

Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че заблуждава хората с твърденията си относно застрахователната компания "Олимпик".

По-рано днес премиерът коментира ситуацията с фалиралото застрахователно дружество.

{BANNER_ID-3}

"Така или иначе това би било опасен инцидент - ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера", каза той.

"Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество “Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа", написа във Фейсбук Нинова.

Според лидера на БСП премиерът или не познава материята, или се опитва да настройвате едни българи срещу други. "Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи", коментира още тя.

***

Източник: www.offnews.bg

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.