СМЕСЕН MAGAZINE
През 1953 година рекламният бизнес е бил корено различен – никой не се е свенил да подкани зрителите да пушат цигари и никой не е споменавал за вредите от пушенето. Нещо повече - в рекламите дори са участвали доктори, които "препоръчват" определен бранд цигари.
Рекламите преди 65 години

Лентата | 03/09/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

През 1953 година рекламният бизнес е бил коренно различен – никой не се е свенил да подкани зрителите да пушат цигари и никой не е споменавал за вредите от пушенето.

Нещо повече - в рекламите дори са участвали доктори, които "препоръчват" определен бранд цигари.

Ето какво гласи текстът на една реклама отпреди 65 години:

Какви цигари пушите? Ще ви е интересно да научите как американските доктори отговарят на този въпрос.

Десетки хиляди доктори от всички части на страната, от всеки един щат, от всеки клон на медицината, бяха запитани: „Какви цигари пушите, докторе?“.

В това национално проучване, проведено сред лични лекари, хирурзи, специалисти по уши, нос, гърло, диагностици и т.н. най-популярната марка се оказа Camel.

Според това проучване докторите пушат най-много Camel, от която и да е друга марка. Опитайте сами цигари Camel. Направете си експеримент – пушете Camel 30 дни. Насладете се на богият им вкус и вижте колко добре ще подействат на гърлото ви. Пакет след пакет, седмица след седмица. Сами се уверете защо Camel са толкова популярни сред докторите в Америка.

 Други статии от този авторКоментари