Актуално
Въобще, "режимът на Орбан" се нареди до "режима на Путин" и "режима на Асад", и няма да се изненадам, ако скоро се заговори и за "режима на Анджей Дуда", и "режима на Салвини". Вече добре познаваме риториката на розовата гвардия и напъните й да удавят понятия като "родина", "патриотизъм" и "семейство" в калната помия на "новите европейски ценности".
Розовата гвардия и нейната реторика

Гост-автор | 13/09/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Ирини Зикидис, Фейсбук:

Прави ми впечатление, че последните месеци всички български "десни" медии и инфлуенсъри на левичарска грантова хранилка (Zdr, Mr. Soros), започнаха да говорят за "режима на Орбан".

Значи, ходила съм в Унгария поне 10 пъти през последните години, и тази държава, също както и Полша, става все по-красива, по-чиста, по-уредена, по-бизнес ориентирана.

Умишлено не казвам "европейска", защото джамиите в Лондон, Париж и Берлин в момента очертават новия облик на западната европейска държава, който няма много общо със собствения си облик отпреди няколко години.

Въобще, "режимът на Орбан" се нареди до "режима на Путин" и "режима на Асад", и няма да се изненадам, ако скоро се заговори и за "режима на Анджей Дуда", и "режима на Салвини".

Вече добре познаваме риториката на розовата гвардия и напъните й да удавят понятия като "родина", "патриотизъм" и "семейство" в калната помия на "новите европейски ценности".

Ето и статус на Tihomir Chergov по темата:

Из доклада, по който искат да накажат Унгария:

"...в реч на 15 март 2018 в Будапеща, премиерът Орбан атакува Джордж Сорос, използвайки категорично антисемитски стереотипи, които могат да бъдат окачествени като заслужаващи санкция".

Намираме речта на Виктор Орбан от 15 март 2018. Търсим в нея името на "Джордж Сорос" и виждаме, че е споменато точно 3 (три) пъти:

1. "Ние сме срещу медиите, поддържани от чужди концерни и домашни олигарси, професионалните активисти и протестъри, и мрежата от НПО-та, финансирани от МЕЖДУНАРОДНИЯ СПЕКУЛАНТ ДЖОРДЖ СОРОС"?

2. "Ще се борим срещу това, което ИМПЕРИЯТА НА ДЖОРДЖ СОРОС вече прави в Унгария и това, което иска да прави в бъдеще"

3. "Трябва да сме подготвени за ситуация, при която при всички избори във всеки избирателен район наш кандидат ще се изправя срещу кандидат на ДЖОРДЖ СОРОС"

Къде точно в тези три споменавания на името на Джордж Сорос има "категорично антисемитски стереотипи, които могат да бъдат окачествени като заслужаващи санкция"?

Ако авторката на доклада и гласувалите за санкции срещу Унгария смятат, че евреите по принцип са "спекуланти" и заради това намират за обидно определението "международния спекулант Джордж Сорос", тогава възниква въпросът дали истинските антисемити не са точно те?

Освен това, Сорос е обявен за спекулант от самата Великобритания през 1992, когато с поредица от спекулативни действия разорява Централната Банка на Англия и прибира над един милиард долара.

Тук става като в казуса "Серина Уилямс" - ако някой принадлежи на покровителствано от либералната пропаганда малцинство, значи всяка критика към него се превръща в расизъм, антисемитизъм, хомофобия и т.н. 

Не можеш да се изказваш критично за Серина Уилямс, нито да й правиш карикатури, които я представят в негативна светлина - това е расизъм и сексизъм.

Не можеш по никакъв начин да критикуваш Джордж Сорос - това е антисемитизъм.

 Други статии от този авторКоментари