Актуално
Нима има по-красноречиво доказателство от това, че конфликът на Юнкер и Меркел с Орбан е политически, а върховенството на правото е просто предлог под който да се атакува противника? Ако Орбан не се противопоставяше на идеологическата линия на либералите, щеше да бъде оставен на мира да върши каквото си пожелае в Унгария, точно както Борисов го прави в България.
Конфликтът с Орбан е политически. Върховенството на правото е само предлог

Гост-автор | 14/09/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Тончо Краевски, Фейсбук:

Критично мислещите либерали като Асен Генов и Radan Kanev, принципно застъпват две основни тези по въпроса за Виктор Орбан и ЕС:

1. Процедурата срещу Орбан няма политически, а правен характер; тоест, няма сблъсък либерали-консерватори, ами става дума за върховенство на правото.

2. Бойко Борисов наподобява Виктор Орбан във всичките му престъпления и злоупотреби.

Ако приемем тези две твърдения за верни, как си обяснявате факта, че европейските институции преследват Орбан, но подкрепят Борисов (даже днес Асен правилно повдигна въпроса за двойния стандарт)?

Ако ставаше дума за върховенство на правото, Борисов също би попаднал под ударите на член 7, вместо да се радва на близки отношения с Меркел и Юнкер.

Нима има по-красноречиво доказателство от това, че конфликът на Юнкер и Меркел с Орбан е политически, а върховенството на правото е просто предлог под който да се атакува противника?

Ако Орбан не се противопоставяше на идеологическата линия на либералите, щеше да бъде оставен на мира да върши каквото си пожелае в Унгария, точно както Борисов го прави в България.

Значи или трябва да признаете, че дебатът е политически т.е. либерално-консервативен, или да кажете че Борисов изобщо не е лош колкото Орбан. Не може и двете.

 Други статии от този авторКоментари