Борисов отговори на Радев: Президентът най-сетне да си направи партия или да оглави БСП

Борисов отговори на Радев: Президентът най-сетне да си направи партия или да оглави БСП
20-09-2018г.
13
Лентата

 

„Аз не искам да воювам с никого, има толкова по сложни външни врагове… Президентът Радев най-сетне да си направи партията или да оглави БСП, да излезе на избори, да си подреди министри и да управлява”. Това обяви от Залцбург премиерът Бойко Борисов по повод критиките на държавния глава Румен Радев за позицията на кабинета в защита на Унгария и избора на Младен Маринов за вътрешен министър.

"Нямаме двояка позиция. В България това, което сме казали, сме го доказали. Няма такава точка, нито в кулоари, никъде – да се обсъжда Унгария. Взетото на оперативно заседание на Министерски съвет решение за Унгария няма правна стойност от гледна точка на правилника. Има морална стойност, че ние като кабинет сме го взели и стоим твърдо зад него”, каза премиерът по повод позицията в подкрепа на Унгария.

Борисов обвини Радев, че всеки ден повтаря по нещо казано вече от лидера на БСП Корнелия Нинова.  

А във връзка с коментара на президента за новия министър Младен Мариновминистър-председателят попита: „Един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии, не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии, не би ли трябвало да е обединителят на нацията. Има право на своето мнение. Аз ако почна за неговите съветници какви служители са? Това помага ли на институциите? Това добре ли ще бъде за институциите?”.

Премиерът отрече и слуховете, че шефът на кабинета му Румяна Бъчварова и новият транспортен министър Росен Желязков живеят заедно и уточни, че всеки от тях си има семейство, а Бъчварова наскоро е станала баба и гледа внуче.

***

Източник: btvnovinite.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.