Зам.-министър Сачева и д-р Врабевски откриха нова компютърна зала в Благоевград и новооборудвана детска градина в Делчево

Зам.-министър Сачева и д-р Врабевски откриха нова компютърна зала в Благоевград и новооборудвана детска градина в Делчево
23-09-2018г.
56
Лентата

Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ в Благоевград посрещна учебната година с нова компютърна зала, която е дарение от д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет“.

Зам.-министърът на образованието и науката Дeница Сачева и д-р Врабевски официално откриха новото учебно помещение, което е ремонтирано и оборудвано с 20 компютъра, 6 лаптопа, 2 лазерни принтера, мултимедиен проектор и презентационна дъска.

В тържественото събитие участваха още зам.-кметът на Благоевград Христина Шопова и началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов.

Официалните гости заедно с директора на гимназията Димитрина Иванова прерязаха лентата на технологичното бижу на училището и пожелаха на учениците ползотворна работа.

„Когато децата от тази гимназия започнат да служат на хората чрез професионалните си знания и умения, давайки максимума от себе си, за да правят някое събитие по-добро, те стават различни хора, целеустремени и един такъв жест само усилва тяхното желание да служат на обществото. Да се научиш да бъдеш полезен, е в основата на това да бъдеш успешен, като на първо място трябва да се започне с онова, което прочетох в погледите на тези деца, а именно вяра в себе си и собствените възможности, с които биха били полезни на обществото, в което живеят“, заяви д-р Врабевски.

Малко по-късно днес в Делчево, Р. Македония, зам.-министър Сачева и д-р Врабевски откриха и две новооборудвани занимални в детска градина „Весели Цветови“ отново с инвестиция на председателя на Фондация „Българска памет“.

Детското заведение вече разполага с нови маси и столчета, пособия за спортни игри и електронна везна с метър, за да се проследява растежа на малчуганите.

Домакин на събитието бе кметът на гр. Делчево Горан Трайковски.

Заедно с д-р Врабевски и зам.-министър Сачева обсъдиха различни възможности за активно трансгранично сътрудничество с конкретни измерения.

Още на 12 октомври тази година по време на инициативата „Твоят час“ в Благоевград ще гостува сборна група от учители и ученици от гр. Делчево за обмяна на добри практики в образованието.

***
Източник: bgmf.eu

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.