Актуално
Предишният президент Росен Плевнелиев продължи и днес атаките и критиките си към наследника си Румен Радев, отново повтори, че той е популист и това е вредно за България. Допълни, че Радев е зависим от Русия и е притеснително, че държавният глава може да направи всичко възможно да се противопостави на стратегически за България проекти, които не са изгодни за Москва.
Плевнелиев: За мен не са тайна зависимостите на българския държавен глава от Москва

Лентата | 23/09/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Предишният президент Росен Плевнелиев продължи и днес атаките и критиките си към наследника си Румен Радев, отново повтори, че той е популист и това е вредно за България.

Допълни, че Радев е зависим от Русия и е притеснително, че държавният глава може да направи всичко възможно да се противопостави на стратегически за България проекти, които не са изгодни за Москва.

"За мен не са тайна зависимостите на българския държавен глава от Москва. В момента влизаме в едно много сериозно противопоставяне с Кремъл по отношение на два стратегически проекта, които са от геостратегическа важност за Русия. Ще има много сериозен сблъсък в България по тази тема. Единият е амбицията на правителството да станем член на еврозоната. В нея ще се случи новата вълна на интеграция. Същевременно се притеснявам, че държавният глава ще направи всичко възможно да се противопостави на този важен ход за България, от който в Кремъл ще ги заболи", коментира Росен Плевнелиев пред Нова телевизия.

"Диалогът между институциите са в основата на демокрацията. За съжаление президентът Румен Радев е един лидер на опозицията, отколкото истински президент. Той е президент популист и се бори за народната любов на всяка цена. Неговата стратегия е добра за него, но е вредна за България", заяви още Плевнелиев.

В началото на септември Плевнелиев отново разкритикува държавният глава и отново го нарече популист. Помолен за коментар на думите на Плевнелиев, Румен Радев тогава заяви: "Всички трябва да пазим авторитета на бившия държавен глава, дори когато той самият не знае как да го опази".

***
Източник: www.dnevnik.bg

 Други статии от този авторКоментари