Бойният клуб на Доналд Тръмп

Бойният клуб на Доналд Тръмп
08-10-2018г.
22
Гост-автор

АВТОР: Андрю Клаван

От момента, в който слезе от асансьора на „Тръмп тауър“, за да се впусне в голямата политика, президентът Доналд Тръмп показа един отличителен талант: невероятна способност да вдъхновява политическите си противници да се самоунищожават.

Това е Боен клуб: противникът се оказва илюзия.

Те мислят, че се замахват към него, но той всъщност са те и всичко приключва с насинено око за тях.

Помислете за неловкото слизане на Марко Рубио до нивото на Тръмп с – „Вие знаете какво казват за мъжете с малки ръце …“ 

Помислете за Джеб! Бунтът на Буш срещу псевдонима „Безсилният Джеб“ – защита толкова слаба, че направи псевдонима синоним на собственото му име.

И, разбира се, помислете за високомерното презрение, което накара Хилъри Клинтън да проклина избирателите на Тръмп като „окаяници“ и по този начин да ги обедини в едно цяло.

Открито грубата война на Тръмп накара опонентите му да паднат до нивото му и по този начин да покажат истината: въпреки всичките си претенции, те не са по-добри от най-лошото в Тръмп. Той е те и те са той. Това е Боен клуб.

Така е и с разгрома на демократите относно Брет Кавано, което може да се окаже една от ярките политически грешки в съвременната американска история.

За да спрат потвърждението на съдията за Върховния съд, чиято юриспруденция може да ограничи думите на Конституцията до значението им, демократите и техните медии си спретнаха такъв номер, че самите те се превърнаха в свине.

Злокобен опит за унищожаване на публичния имидж; морална паника, която използва и разруши легитимните оплаквания на нападнатите жени; тормоз и заплахи в залите на Капитолия; интелектуално корумпирано упражнение в движещите се стрелки на постоянните обвинения – и резултатът?

Докато пиша това, проучванията сочат, че консерваторите са заредени с енергия за предстоящите междинни избори, рейтингът на Тръмп е във възход, дори противниците на Тръмп в собствената му партия като Брет Стивънс застават на страната на президента, а Кавано изглежда на ръба на потвърждение. (бел. ред. Кавано вече бе потвърден)

Сенаторите Мич Макконъл и Чък Грасли заслужават похвали за удържането на фронта, но Тръмп вкара другата страна в такава тактическа грешка. Защото той е тях. Той е това, което всъщност са. И това ги подлудява.

Наричат го груб. Той е. Но  левицата и медиите са тези, които през последните три или четири десетилетия хвърлят оскърбителни обиди по американския народ. Демократите и медиите ни наричат расисти, сексисти, хомофоби или ислямофоби вместо да проведат честен дебат.

Наричат го омразен. Понякога той е такъв. Но левицата и медиите са тези, които намират извинения за буйните фашисти от Антифа, които използват термина „бял мъж“ като пейоративен и които се обръщат злобно към всеки чернокож или жена или гей, който се отклони левичарската им политическа линия.

Наричат го авторитарен. Такъв ли е? Кога всъщност е престъпил границите на конституционното управление, както направи Обама, когато използваше данъчните (IRS), за да заглуши консерваторите или използваше Министерството на правосъдието, за да шпионира кампанията на политическия си противник? Кога всъщност е цензурирал опозицията, тъй както левите цензурират десните в Гугъл, Фейсбук и Туитър? И защо неговите съдии искат да четат Конституцията така, както е написана, а левите искат да творят закони от съдийската скамейка? Тръмп може би изглежда авторитарен отстрани. Но левицата е истинският авторитаризъм.

Тръмп подкрепял Хилъри Клинтън, Джон Кери и Чък Шумер в миналото. Външността и личният му живот са оформени от попкултурата, която е левичарска. Той е продукт на медиите, които също са левичарски. Той поддържа днес консервативни идеи, но в стила си, когато е най-груб, когато е най-злобен, когато е най-лош, той е точно като демократ. Той е каквото са те и те го мразят заради това. И като го мразят, разкриват, че в същността си те са едно и също. И като се разкриват, те се унищожават.

Това е дарбата, която той има. Това е Боен клуб.

*Андрю Клаван е американски политически коментатор, сценарист и писател на бестселъри в жанра криминален роман и психологически трилър.

***
Източник: conservative.bg

*Превод от английски: Боян Златанов

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.