Актуално
"Силно приветствам предварителните резултати от разследванията на убийството на Виктория Маринова. Българските власти действат бързо и ефективно. Имаме пълно доверие в българските власти да намерим справедливост за семейството и близките на Виктория Маринова", написа преди минути в Туитър кандидатът на Европейската народна партия (EНП) за председател на ЕК Манфред Вебер, цитиран от dir.bg.
Манфред Вебер се "поправи": Имаме пълно доверие в българските власти, поздравявам разследващите

Лентата | 10/10/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Малко по-рано на пресконференция в Министерски съвет, на която беше обявено, че ДНК анализ е уличил категорично задържания в Германия мъж за убийството и че то е било извършено спонтанно с цел изнасилване, Борисов изрази недоволство от туитовете на представители на ЕНП, които са допуснали, че в България журналисти могат да бъдат убивани заради техни разследвания.

Лично Вебер написа в социалната мрежа, че е шокиран от убийството на журналист - третият в ЕС, убит в последната година, и призова властите за бързо разследване.

Премиерът коментира, че умишлено не е разговарял с никого от ЕНП, защото така са го учили - че не се говори, преди да има достатъчно доказателства по едно престъпление.

Той обаче се закани на следващата си среща с колегите си в Брюксел да имат сериозен разговор и дори лично атакува Вебер с думите: "Аз доста си промених мнението за кандидата...".

Междувременно днес в 12 часа Борисов е поканил на среща заедно с главния прокурор посланиците на всички държави от ЕС, за да ги информира за развитието по случая.

Източник: glasove.com Други статии от този авторКоментари