Актуално
Аз не искам да разследвате моето убийство, защото съм бил журналист. Искам да бъде разследвано моето убийство, защото съм човек, както всички други. Защото моят казус, е казусът на всеки човек. А да привилегироваш мъртвец, за да си докажеш тезата колко е лош Борисов - това е безчестие, което се надявах да не видя.
ПРИВИЛЕГИРОВАНИ МЪРТЪВЦИ И ДРУГИ

Мартин Карбовски | 10/10/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Мъртъвците са равни. Заслужват еднакво уважение. Ако са жертви на престъпление, заслужават равно старание от страна на полиция и държава - за да бъде наказан убиецът.

В България за една седмица се случи нещо отвратително. Заради професията си, заради младостта и хубостта си, едно мъртво момиче получи световно внимание. Обаче вече беше мъртво. Ако беше живо, нямаше да й се случи тая световна слава, по дяволите.

И забележете - не просто емпатията и състраданието бяха различни. Трупът на Виктория беше употребен едва ли не за сваляне на правителство. 

Аз също не харесвам това правителство.

И съм ужасен от безсилието срещу сегашния режим. Ужасни са скудоумието на една група умни и красиви, ужасно е пренебрежението към всички трупове наоколо, в които се спъваме. Но точно този труп Ви беше удобен, нали?!

Ужасно е и каква услуга направиха тия идиоти на Борисов.

Аз не искам да разследвате моето убийство, защото съм бил журналист. Искам да бъде разследвано моето убийство, защото съм човек, както всички други. Защото моят казус, е казусът на всеки човек. А да привилегироваш мъртвец, за да си докажеш тезата колко е лош Борисов - това е безчестие, което се надявах да не видя.

Вие, знаете си имената - компрометирахте и бунта, и съмнението, и надеждата. Както винаги го направихте - с крясъци.

Еднакво подло е да забравиш и подминеш такова убийство, както и да изкараш момичето борец срещу корупцията, смел войник на професията, притежаващ изключителни постижения по темата за G.P., по темата Хитрино или по темата за глобалното затопляне.

Не искам да поругая паметта на тази жена. Искам да привилегировате и другите трупове, в които се спъвате.

По-надолу Ви припомням за тези трупове. Защото Вие ги забравихте, докато развявахте кожата на една невинна непозната жена.

Или всеки труп за три дни, а?!

9 октомври 2018 г., гр. Монтана – 17-годишно момче е простреляно и убито, докато събирало дърва в гората с дядо си. Стрелецът е задържан. Установено е, че е криминално проявен – имал условна присъда за наркотици.

5 септември 2018 г., гр. Самоков – 52-годишен мъж застрелва 33-годишна жена, сина й и племенника й, след което се самоубива. С жената живеели на семейни начала. Основната версия за убийството е битов скандал.

16 март 2018 г., гр. Пловдив – 32-годишен мъж убива 29-годишната жена, от която има дете и се самоубива. В апартамента е било и детето – на около годинка.

31 декември 2017 г., гр. Нови Искър - 56-годишният Росен Ангелов убива Неделчо Юнаков, тъщата му, сина му Георги, доведената му дъщеря Нанси и приятелят й Боби и майката на Нанси, 44-годишната Кети Кюхова. Ангелов се самоубива ден след започване на издирването му. Мотивът за убийствата е смесен - от една страна емоционален, заради приключилата любовна връзка между Ангелов и Кюхова, а от друга – финансов, защото Кюхова отказала да помогне на Ангелов да обере домовете, в които тя чистела.

21 ноември 2017 г., кв. „Хиподрума“, гр. София – 46-годишният Ясен Хедеяр убива приятеля си, 46-годишния ключар Борислав Бърдаров, като го прострелва два пъти в корема и веднъж в гърлото, но изстрелите не били смъртоносни, затова изважда нож и прерязва гърлото. Двамата с Борислав се скарали за жена, в която били влюбени, и за която Бърдаров се бил оженил.

31 октомври 2017 г., с. Горни Дъбник, Плевенско - 36-годишният Петко Черкезов убива 72-годишния Стефан Танчев и 35-годишната му дъщеря Наталия в къщата им. Осъден е на 26 години затвор. Петко и Наталия живеели на семейни начала и имали дъщеря. След раздялата им Наталия не искала да се съберат отново, затова Петко си отмъстил като се скрил в къщата и нападнал нея и баща й с нож.

20 август 2017 г., кв. „Меден Рудник“, гр. Бургас – 15-годишният Иван убива 11-годишната Никол като прерязва гърлото й с кухненски нож и я оставя в асансьора на блок в кв. „Меден Рудник“. Осъден е на 8 години затвор.

23 юни 2017 г., кв. „Света Троица“, гр. София – 29-годишният Стефан Станев убива 29-годишната си приятелка ВИОЛА. Нанася й удари със стик за голф, души я и я пробожда с три различни кухненски ножа. Изтезава я 50 минути. Завива тялото й и го оставя на земята, след което извиква своя приятелка и й разказва какво е извършил. Показва й и трупа. Задържан е на път за Созопол и осъден на 25 години затвор. В кръвта му са открити 4 вида дрога. Бившата му съпруга многократно е подавала жалби срещу него.

Май 2017 г., кв. „Витоша“, гр. София – При скандал в офис бизнесменът Драгомир Драгомиров извадил пистолета си и застрелял строителните предприемачи Вячеслав Коев и Стойка Мишева, а синът ѝ Станимир оцелява по чудо, въпреки че бе прострелян в главата. Четвъртият предприемач – Дмитро Куропаткин, успява да избяга. Скандалът бил за пари.
Драгомиров е под домашен арест.

Март 2017 г., гр. Пазарджик – 60-годишният рецидивист Владимир Ганев убива своя приятел Георги Илиев (60 г.) с лопата и нож в разгара на спор между двамата. Владимир пренесъл трупа в съседната стая и го затрупал с дрехи и юрган. Две седмици живял в апартамента заедно с трупа, докато не го заловили, когато крадял от местен магазин.

15 януари 2017 г., гр. Вълчи дол – 65-годишен мъж, бивш пожарникар, застрелва 57-годишната си съпруга и 28-годишния им син със законно притежаван пистолет, след което се самоубива. Основната версия - убийство с последвало самоубийство след битов скандал.

28 декември 2016 г., с. Куртово Конаре – 27-годишният Илиян Рангелов убива 26-годишната си годеница, като я пробожда с нож в гърдите. Убийството е извършено от ревност. Осъден е на 14 години затвор.

5 ноември 2016 г., гр. Пазарджик – 30-годишният Иван Николов закла възрастно ромско семейство. Престъплението е извършено по расистки подбуди. Николов нахлул в къщата на 70-годишните пенсионери и им нанесъл многобройни удари по телата с нож. На следващият ден пък прострелял две жени от ромската махала с въздушна пушка. Осъден е на 30 години затвор.

Между 12 и 20 август 2016 г., гр. Шумен – 45-годишният Стефан убива с нож и разфасова трупа на жената, с която живее на семейни начала – 49-годишната варненка Галя. Разчленил тялото й с моторен трион и го разпределил в няколко торби. Стефан имал проблем с алкохола, биел Галя и дъщеря им и ги държал заключени насила. Осъден е на 13 години затвор.

25 юли 2016 г., кв. „Хаджи Димитър“, София - Наркозависимият Кристиян Гочев убива майка си и дядо си. Осъден на 30 години лишаване от свобода. Нападнал майка си с мачете и нож и й нанесъл 45 прободно-прорезни рани по главата и цялото тяло. Отстранил очните й ябълки и част от кожата по гърба. Нападнал и 70-годишния си дядо, като при събарянето му на земята му причинил двустранно счупване на всички ребра и му нанесъл удар с точило в дясното око, проникващо в черепната кухина и увреждащо мозъка. Установено е, че Гочев страда от параноидна шизофрения, но експертизите са показали, че той е осъзнавал какво извършва, затова може да носи съдебна отговорност. 

31 май 2016 г., на 12 км. от гр. Русе, по пътя за гр. Бяла – 34-годишният Бахар С. убива 27- годишната си съпруга Джейлян. Двамата се скарват по време на пътуването. Тя успяла да изскочи от автомобила в движение, но Бахар я застигнал и я наръгал няколко пъти смъртоносно с нож. Осъден на 25 години затвор.

15 май 2016 г., гр. Пловдив - Бившият полицай Венцислав Караджов получава доживотен затвор след като е обвинен в убийството на майка си и баща си, Божура и Цветан Караджови. Разстрелял ги е с пистолета си заради имотни спорове.

4 март 2016 г., с. Медникарово – 19-годишен убива 85-годишната баба Каля. Ударил я по главата с твърд предмет, извършил блудствени действия с нея и я душил. Осъден е на 10 години и 8 месеца лишаване от свобода.

Януари 2016 г., гр. Пловдив – тройно убийство в „Кючук Париж“. 35-годишният Благой Сапунджиев застрелял 29-годишната си съпруга Йорданка и 5-годишната им дъщеря Петя. После се самоубил. Двамата били разделени. Според съседи той бил много ревнив.

 Други статии от този авторКоментари