Актуално
"Напълно съчувствам на премиера за неговото разочарование. На места отразяването на този случай беше ужасяващо, защото това, което не чухме, е, че е едно брутално сексуално престъпление срещу жена”. Това коментира посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс по Нова тв и цитирана от OFFNews.bg.
Британският посланик съчувства на Борисов: На места убийството на журналистката бе отразено ужасно

| 11/10/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 

"Получихме интересна и актуална информация за бруталното убийство на Виктория Маринова от премиера Бойко Борисов на срещата, на която бяхме поканени посланиците в България. Той сподели, че е разочарован от начина, по който беше отразен случаят в международните медии и аз споделям това негово разочарование", заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

По думите й за няколко дни полицията е събрала много доказателства, издадена е Европейска заповед и според нея всяка европейска полицейска служба трябва да се гордее с такива резултати. 

"Напълно съчувствам на премиера за неговото разочарование. Той се почувства сякаш България е предадена в медиите и че много прибързани изводи са извлечени от обстоятелствата около това убийство”, коментира още Хопкинс.

„Нашата преса е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казват. Свободната преса е свободна да каже каквото си иска”, допълни тя.

По думите й понякога се получава подобен истеричен отзвук при липсата на надлежно разследване за установяване на връзките.

„На места отразяването на този случай беше ужасяващо, защото това, което не чухме, е, че е едно брутално сексуално престъпление срещу жена”, каза Ема Хопкинс.

****
Източник: www.glasove.com

 Други статии от този авторКоментари