Актуално
Мемориалният комплекс на мира в японския град Хирошима, посветен на жертвите от атомната бомба, хвърлена над града, осъмна надраскан с черен спрей и надписа на български език „Локо София”. Този надпис, както и друг с годината 2018-а, са изтипосани на три места върху оградата на Мемориала и една от пейките.
Надраскаха ”Локо София” върху Мемориала на мира в Хирошима

Лентата | 17/10/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Мемориалният комплекс на мира в японския град Хирошима, посветен на жертвите от атомната бомба, хвърлена над града, осъмна надраскан с черен спрей и надписа на български език „Локо София”.

Този надпис, както и друг с годината 2018-а, са изтипосани на три места върху оградата на Мемориала и една от пейките.

Пазачът на  комплекса е заявил, че е открил надписите на 15 октомври сутринта, а полицията вече е започнала издирване на заподозрени за деянието.

Според японските медии, надписът върху оградата лесно е бил заличен, но останалите, които са с големина 40:30 см, ще изискат повече време за изтриването им.

Събитието предизвика голям интерес сред японските телевизии, които излъчиха репортажи по темата.

Предвид факта, че е написано на български език, твърде възможно е фен на софийския Локомотив да е надраскал Мемориала с името на любимия си отбор или поне това сочат най-логичните догадки относно произхода на извършителя.

***
Източник: gong.bg

 Други статии от този авторКоментари