Подписка призовава да бъдат признати в България сключени в чужбина еднополови бракове

Подписка призовава да бъдат признати в България сключени в чужбина еднополови бракове
12-11-2018г.
40
Лентата

Четири български организации призовават към промяна на българското законодателство в съответствие с европейското, за да се спре дискриминацията срещу живеещи в България еднополови двойки, които имат официално признат брак или съжителство в друга държава - членка на Европейския съюз.

Целта на инициативата е да бъдат признати съществуването и правните последици от законно сключените граждански бракове и партньорства. Подписи в подкрепа на инициативата се събират в онлайн петиция, а текстът на съобщението цитира отказа на Столичната община да признае брака между хомосексуална двойка, сключен във Великобритания. Паралелно върви и кампания за събиране на подписи на европейско ниво през правозащитната платформа All Out.

Кампаниите се организират от фондация GLAS, фондация "Ресурсен център – Билитис", Младежка ЛГБТ организация "Действие" и правозащитната онлайн платформа "Маргиналия" в рамките на проекта Love Moves, финансиран от Rights, Equality and Citizenship Programme на Европейската комисия. Координатор на инициативата е Центърът за изследване на демокрацията.

***
Източник: www.dnevnik.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.