Книгата на Мишел Обама: за брака, децата и какво никога няма да прости на Тръмп

Книгата на Мишел Обама: за брака, децата и какво никога няма да прости на Тръмп
13-11-2018г.
16
Лентата

Мемоарите на бившата Първа дама Мишел Обама излизат днес като първата част от сделка за десетки милиони с издателството Penguin Random House. Втората част – книга, написана от съпруга ѝ Барак, се очаква през 2019 г.

Обама разкрива неизвестни досега детайли от семейния си живот и за пореден път казва, че няма намерение да се кандидатира за президент през 2020 г.

В книгата си Becoming тя казва още и че "никога няма да прости" на сегашния държавен глава Доналд Тръмп за раздухването на слуховете, че Барак Обама не е роден в САЩ, които поставиха под въпрос легитимността на управлението му.

Наричайки ги "ненормални и злобни", тя припомня, че целта е била да разпали предразсъдъци и ксенофобия до опасна степен.

"А ако някой с нестабилна психика си бе заредил оръжието си и тръгнал към Вашингтон? Ако бе тръгнал да търси дъщеричките ни? С шумните си и необмислени нападки Доналд Тръмп застраши семейството ми. Никога няма да му простя това." През 2016 г. Тръмп спря да повтаря лъжите, че Обама е роден в Кения, но така и не се извини.

В интервюто си за Ей Би Си Обама сподели за пръв път, че е преживяла спонтанен аборт и че двете ѝ дъщери Малия и Саша са заченати инвитро по време на много труден период в брака ѝ. "Смятах се за провалена, защото не знаех колко често се случват спонтанните аборти. Защото за тях не се говори. Стоим потънали в болката си и си мислим, че сме дефектни."

"Важно е младите майки да знаят, че това се случва", каза Обама. И допълни: "Биологичният часовник е нещо реално, броят яйцеклетки е ограничен. Осъзнах, че щом съм на 34, на 35 трябва да прибегнем до инвитро. Мисля, че най-лошото нещо, което си причиняваме като жени, е, че не си казваме истината за това как функционират телата ни."

По същото време съпругът ѝ Барак приема длъжност, която ги разделя, и напрегнатият период кара двойката да се обърне към семеен терапевт. "Познавам прекалено много млади двойки, които имат затруднения и си мислят, че нещо не им е наред. И искам те да знаят, че Мишел и Барак Обама, които имат феноменален брак, които се обичат, работят по това. Ние търсим помощ, когато имаме нужда от нея."

В книгата си тя за пореден път опровергава слуховете, че ще се кандидатира за президент. "Никога не съм била почитателка на политиката, а преживяното в последните десет години не промени мнението ми."

****
Източник: www.dnevnik.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.