Актуално
Тридневен протест под наслов "Окупация с искане за оставка на правителството" започна в 11.00 часа днес пред Народното събрание. Акцията се организира в социалните мрежи и е обявена като недоволство на българи в страната и чужбина.
Започна тридневен протест пред НС с искане за оставка на правителството

Лентата | 16/11/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Тридневен протест под наслов "Окупация с искане за оставка на правителството" започна в 11.00 часа днес пред Народното събрание.

Акцията се организира в социалните мрежи и е обявена като недоволство на българи в страната и чужбина.

Един от участниците в протестните действия обяви в социалните мрежа основните искания:

"Пред парламента: "Окупация, с искане за оставка на кабинета "Борисов", не за да свалим една маса и да качим друга, а за да сменим модела на управление чрез свикване на Велико народно събрание. Ние сме много хора, организаторите. Аз съм единият, а Росен Миленов е другият. Това сме хората, които организирахме протеста на 16-и септември".

Протестът ще продължи и в двата почивни дни, като една от акциите е обявена за Лондон.

Другият организатор на протеста, Росен Миленов, заяви:

„Първият референдум е за да отпаднат ограниченията в Закона за пряко участие на гражданите във властта по отношение на предмета - всички въпроси, които са от компетентността на НС, да може да ги решава народът чрез референдум. Искаме да дадем на гражданите възможност за участие в управлението на страната, с оглед контрол и санкция върху представителните органи“.

Протестиращите ще направят шествие в София в събота, а в неделя ще се присъединят към протеста срещу цените на горивата.

***
Източник: www.glasove.com

 Други статии от този авторКоментари