Полицията привика организатор на протестите в Бургас

Полицията привика организатор на протестите в Бургас
16-11-2018г.
16
Лентата

Един от основните организатори на протестите срещу високите цени на горивата в Бургас се оттегли след като беше привикан в полицията.

Модераторът на групата „Шофьори Бургас”, която обедини недоволството на бургазлии, обясни, че е оказан натиск на негови близки.

Името на Мартин Пенчев се свързва с общинския съветник и бизнесмен Бенчо Бенчев, който беше арестуван в Турция заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите.        

„За да не навредя на трети лица - дали третото лице е Бенчо Бенчев или някой друг, няма никакво значение! Когато в моите ръце е съдбата на някой друг е логично аз да дръпна задна и те го знаят, и затова така се случва!”, заяви Мартин Пенчев.

На въпрос защо смята, че ще навреди на Бенчо Бенчев, Пенчев отговори: „защото ме свързват с него политически”.

Мартин Пенчев обясни, че повечето от модераторите в групата са привикани в полицията.

„Явно сме врагове на народа или на управляващите”, заяви той.

„В социалните мрежи изтече негово изказване, в което даде указания за протест... господин Пенчев беше извикан, ако се ситуира като организатор на протеста да направим разговор с него какви са намеренията и нагласите, защото доста ясни бяха указанията, които той даде към всички, които желаят да участват в протеста”, обясни Неделчо Рачев – началник на „Охранителна полиция” към ОДМВР - Бургас.

 

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.