Максим Асенов дава “7 решения, които ще променят живота ви сега” в новата си книга

Максим Асенов дава “7 решения, които ще променят живота ви сега” в новата си книга
10-12-2018г.
520
Лентата

Най-младата звезда на българското протестантство Максим Асенов има “7 решения, които ще променят живота ви сега”.

Първата книга на 26-годишния пастор от ромски произход Максим Асенов излиза на пазара точно в момента, в който ви предстои да направите годишната си равносметка и да се впуснете в смели решения за новата година.

Тя е в жанра на мотивационната литература и в тон с “ню ейдж” културата на позитивното мислене, която набра популярност през последните няколко години в България.

Разликата с всичко, което е вече на пазара, е, че пасторът ни разкрива как “вселенските истини”, на които ни учат източните култури, са отдавна описани в Библията.

Книгата му е разделена на 7 части, а всяка от тях започва с библейски цитат.

Чрез тях пасторът разкрива генезиса на всички модерни течения, по които се захласват съвремените хора.

“Хармонията на духа, душата и тялото, алтруизмът, емпатията, интуицията – всичко това е отдавна обяснено в най-старата книга, но напоследък не е модерно да цитираш Библията.”, казва Максим Асенов и допълва: “Искам да изкарам християнството, моята вяра, от тенденцията то да се разглежда като плитка идеология за контрол на масите. Напротив. Всички истини вече са написани там, просто трябва да се климатизираме към новите поколения и да им ги разказваме с подходящи думи, за да ги възприемат. Защото, за съжаление, младите хора се оказват изгубени в превода, когато някой им чете Светото евангелие на неразбираем език.”

Книгата на младия пастор има за цел да “преведе” на разбираем за съвремието език на какво ни учи Библията.

Между редовете той споделя с читателя и собствената си история, която стъпка по стъпка потвърждава всяка дума за успеха и я превръща в чиста истина.

“Това не е книга, която простичко ни информира кое е добро или лошо. В нея няма назидателен тон, нито пък някой се държи все едно е открил топлата вода. Не е и наръчник за самоусъвършенстване. Това са проверените истини от живота на моя съпруг. Той е прекалено млад, но е изживял повече от много други хора, които са на тази земя от много по-дълго време.”, коментира съпругата на автора – Теодора Асенова, която също е пастор в църквата, основана от Максим.

Максим е отраснал в столичния квартал “Факултета”.

Още преди да се роди, баща му напуска семейството.

Майка му го ражда, преди да е навършила пълнолетие, и реално му посвещава младостта си.

Най-тежкият период в живота на Максим идва, когато умира баба му, а майка му е принудена да напусне страната, за да избяга от отровните лапи на домашното насилие.

Пасторът няма късмет и с доведения си баща и едва 14-годишен остава да живее абсолютно сам – като в началото живее дори без ток и без вода.  

Така започва нелекият, но интересен път към успеха на едно младо момче, което отказва да затъне и успява да се измъкне от омагьосания кръг на бедността, невежеството и етническото клеймо.

“Краят на годината е време за равносметка и за нов план, затова пускам книгата си на пазара сега. Предлагам на читателите си 7 решения, с които да подредят живота си така, че всичко в него да е полезно за тях. Опитах се на разбираем език, да обясня за какво иде реч в Библията и, че няма нищо лошо в това да вярваш в Бог.”, споделя още Максим Асенов.

Пасторът, който обича да се противопоставя на всяка назадничавост, отдалечаваща хората от чистата любов към живота, набра популярност през последните няколко години.

Църквата му е многобройна, а проповедите му са посещавани от все повече хора.

“В проповедите си аз не просто прославям Господ, аз тренирам лидери. Не ми харесва да виждам как хората все повече се превръщат в мрънкащи жертви, на които всяка беда е извън обсега на контрола им. Искам да виждам победители, хора, които знаят какво искат и как да го постигнат. Моята подкрепа се изразява в това да им помогна да усетят силата си и да я използват правилно и за добро”, коментира Максим Асенов.

***
Източник: pr-o-pr.com

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.