Корнелия Нинова: Власт и капитал се срастват, за да бранят статуквото

Корнелия Нинова: Власт и капитал се срастват, за да бранят статуквото
12-12-2018г.
16
Лентата

"Днешният ден е прецедент в политическата история – едрият капитал в стачка срещу опозицията. Днешният ден е и събирателен образ на режима на Борисов, но и на модела на прехода, когато власт и капитал се срастват и рамо до рамо бранят статуквото. Видяхме как част от едрия капитал беше готов да изкара работници срещу майки на деца с увреждания", заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Под думите й, днес виждаме как част от едрия капитал изкарва машини срещу опозицията, срещу разследващ журналист, само защото от левицата търсят истината и искат прозрачност.

"От две години говорим, че искаме да променим този модел на прехода и не ни вярваха. Днешният ден доказва, че не само говорим, а и действаме. Те дадоха най-сериозното доказателство за намерението ни да променим този модел на прехода, в който капитал и власт се срастват, задкулисно си пазят интересите и бранят статуквото рамо до рамо. Най-грозната част на това лице на управлението на Борисов е, че използват работници за тази цел. Промяна ще има", убедена е Корнелия Нинова.

Според нея това са последните издихания на правителството.

"Искам да се обърна към българския бизнес. Ние сме наясно, че без икономика и без българско производство България няма бъдеще. Но не този модел на икономика, в който десет големи се договарят с властта и убиват малкия и среден бизнес. Не този модел икономика, в който властта принуждава фирмите да връщат процент от поръчките като комисиона, а модел на свободна конкуренция, на закони, еднакви за всички и ще ги спазвате. Ще има закони и правила за свободна конкуренция и за правене на бизнес в свободна държава", предупреди Нинова.

Тя се обърна и към работниците.

"Вие не сте крепостни селяни. Знаем, че ви е страх за хляба ви, но не позволявайте да ви употребяват. Защото друг модел на икономика ще бъде по-добре за вас и за семействата ви. Вместо кражби, тези пари ще отиват за увеличаване на заплати, за подобряване на условия на труд. Имайте достойнство и не се поддавайте на това да бъдете употребявани в битката на статуквото от власт и бизнес срещу опозицията и промяната в държавата", категорична бе Корнелия Нинова.

***
Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.