Овчаров: Битките с врага с партиен билет не водят до добър резултат

Овчаров: Битките с врага с партиен билет не водят до добър резултат
16-12-2018г.
34
Лентата

Иска или не иска, БСП се връща във властта, смята бившият лидер на БСП - София и министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Станишев" Румен Овчаров.

В интервю за Би Ти Ви той предупреди сегашния партиен лидер Корнелия Нинова, която му беше заместник в министерството, че "непрекъснатите битки, влизането от една в друга, трета, особено с врага с партиен билет, не водят до добър резултат".

Той напомни, че партийните лидери са такива заради мисията си да печелят, а когато губят няколко пъти поред, трябва да отстъпят.

В отговор на въпрос дали времето на Нинова изтича, той отговори отрицателно, подчерта, че нейно предимство е реактивността, способността да откликва на проблемите на хората, а недостатък - неспособността да състави отбор, който да я следва в политическия маратон.

"Трябва да пазиш посоката, а не да се лашкаш от ляво надясно и да губиш посоката", каза Овчаров.

"Активен съм, искам БСП да се върне успешно във властта, а не както много пъти е влизала - с големи надежди и завършва накрая трагично", добави той.

По повод прецизираното преди дни обвинение на прокуратурата срещу него в злоупотреби за 24 млн. лв. в мини "Бобов дол" през 2006 г. Овчаров уточни, че за година и половина прокуратурата е променила обвинението пет пъти и попита дали самият този факт е критерий за работата на държавното обвинение.

"Никакви факти няма, само се надуват бомбастични числа, съпроводени с обилни медийни изяви на прокуратурата", добави той и попита защо прокуратурата не разследва как е управлявано дружеството по време на кабинета на ГЕРБ, когато наемателят спира да плаща концесионни такси и наем - период, който прокуратурата според Овчаров пропуска.

"България никога не е била, по класификацията на Европейския съюз, силно зависима от Русия. Тя е от независимите държави преди всичко заради атомната си енергетика, която по тази класификация се води независим източник на енергия. Единствената ни пряка зависимост от Русия е природният газ", каза Овчаров, който е радетел за развитието на ядрената енергетика.

***
Източник: www.dnevnik.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.