Актуално
С мащабното развитие на антиваксърството, био храненето, избягването на глутен, лечението с хомеопатия и всички останали антернативни методи за живот, лечение, развитие и, очевидно, смърт, вече не се чувствам толкова глупава и неадекватна като вляза в църква.
Новата религия в чиниите ни

Гост-автор | 12/01/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Елисавета Белобрадова, Фейсбук:

С мащабното развитие на антиваксърството, био храненето, избягването на глутен, лечението с хомеопатия и всички останали антернативни методи за живот, лечение, развитие и, очевидно, смърт, вече не се чувствам толкова глупава и неадекватна като вляза в църква.

И като ми кажат, че религията е опиум за масите, викам: “Поне не е Арника монтана за масите. Опиумът е гот.”

Вероятно Боарон вече правят повече пари от католическата църква, та можем да кажем, че християнският Бог е на доизживяване.

И не знам как стана така, че след като хиляди години човечеството си задаваше въпроса, “Господи, има ли те?”, резко минахме на: “Нали няма глутен/живак/химия/ натриев глутамат/ подобрител?”

Добре, че по времето на Бах това не са били основните въпроси, че не знам до каква степен липсата на аспартам вдъхновява творци, философи и художници.

Тялото уж преди беше храм божи, та трябваше да го лишаваме от секс, вино и даже да го подлагаме на мъчения, а сега стана единственото убежище, където да ни е чистичко от “химии”.

Веднъж видях една майка да подава на учителката на сина си кутийка с фанатичен блясък в окото, обяснявайки задъхано: “Това му е хомеопатията, ТОЙ НЕ ПИЕ НИЩО ДРУГО!” и се прекръстих. 

Има тайни групи, в които се знае кои лекари фалшифицират документи за ваксинация, интелигентни и разумни хора тайно си купуват шуслерови соли за всеки случай ("ако не помогне, поне няма да навреди", ми е любим израз).

Всички вече гледаме етикета на суджуците, да не би да има консервант.

Освен вегетарианците и веганите.

Те поне се отърваха от тая тегоба. 

Според мен не е далеч времето, когато ще се основат първите ордени на “Истинското бадемово мляко без подобрители” и “Братството на гига пълнозърнестия хляб с квас - по-пълнозърнест от нашия хляб е само този, който ще направим утре”. 

Не е далеч и времето, в което ще излезе измислено проучване, че морковът причинява Аспергер или Айзенхауер, не сме сигурни кое точно и всички фермери, които гледат моркови, ще минат на целина.

Не е толкова страшно, всъщност.

Засега не мога да си представя войнстващ хомеопатизъм.

Но са интересни тези процеси по подмяна на идолите и търсене на сакралното - в случая постния гювеч от местен производител.

 Други статии от този авторКоментари