Асфалт на два месеца се разпадна

Асфалт на два месеца се разпадна
14-01-2019г.
13
Гост-автор

От "Спаси София":

Само месец след като приключи поредното асфалтиране на споделеното с автобусите трамвайно трасе по бул. Константин Величков, настилката е в трагично състояние.

По цялата дължина в участъка между бул. Акад. Иван Гешов и бул. Ал. Стамболийски, асфалтът е напукан и деформиран, а шахтите са разбити.

Припомняме, че това е второ асфалтиране на участъка, след като през октомври фирма Амфисия бе отстранена заради некачествени материали и работа.

Тогава зам.-кмета обеща фирмата да бъде глобена и че общинското дружество Софинвест ще довърши участъка.

Незнайно по коя процедура, то експресно възложи работата на Щрабаг и трасето бе преасфалтирано, а движението по него пуснато на 1 декември миналата година.

Не можем да си обясним с какви материали и “технологии” е правен участъкът, за да се появят толкова сериозни дефекти след само един месец експлоатация?!

Г-жо Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova – по времето на вашето управление се нагледахме на всякакви безобразия, но такова чудо не бяхме виждали.

Не можем да си обясним защо продължавате да толерирате подобни гаври с нашия град, време и пари?!

Чии интереси защитавате, като продължавате да не забелязвате проблемите?

Настояваме да отговорите ясно на въпросите, които като данъкоплатци задаваме:

 с колко ще бъдат глобени двете фирми, допуснали това?

– по коя процедура Софинвест избра Щрабаг и на каква цена?

– ще заложите ли на пролет нов, цялостен ремонт на споделеното трасе, този път заедно с релсите, поставяйки вибро изолация, за да не се стига отново до тези #ВидимиРезултати?

***
Източник: terminal3.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.