Йордан Цонев: ДПС иска да се премахне уседналостта за избори и забраната за агитация на чужд език

Йордан Цонев: ДПС иска да се премахне уседналостта за избори и забраната за агитация на чужд език
17-01-2019г.
26
Лентата

"ДПС ще продължава да настоява да премахне изискването за уседналостта за избори. Искаме уседналостта да има съвсем друг характер, какъвто има в ЕС".

Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Цонев уточни, че ДПС предлага и да отпадне забраната за агитация на чужд език.

„Нашето предложение е, когато кампанията се води от чужденец на чужд език да има осигурен преводач, а не да има забрана. Искаме да може на френски, на немски, на всеки език, защото идват евроизбори и идват чужденци”, добави той.

„Тези хора имат имот, имат роднини, имат отношение към тези градове и села. Нашият мотив е да не се нарушава Конституцията и да не се отнемат правата за гласуване. Ще продължим да настояваме, макар и да сме сами по тази тема”, каза Цонев.

Депутатът от ДПС обясни, че стратегическия избор за покупката на самолети не е търговска сделка.

„Всички аргументи за националната сигурност сочат, че трябваше да се премине към директни преговори, а не да се канят големи европейски корпорации, да правят разходи, да се обиждат, след като нашия избор е ясен. Той е ясен, защото ние сме избрали НАТО като колективна сигурност. Най-големият партньор на НАТО е САЩ. По думите на европейските политици САЩ осигуряват отбраната на ЕС. Най-голямата страна в Алианса, най-мощната армия се грижи за европейската сигурност. Ние сме избрали тя да се грижи и за българската. Щом е така, ние трябва да ползваме оръжието на този високотехнологичен военен комплекс и без лицемерие да кажем на българския народ, че ние ще водим преговори, ще направим тази инвестиция в американската икономика, защото не е честно американският народ да поема всички разходи за нашата сигурност. А цената, в едни търговски преговори, които се водят честно и почетено, може да бъде защитена позицията”, аргументира Цонев подкрепата на ДПС за започване на преговори за изтребителите F-16 на Министерски съвет със САЩ.

Депутатът коментира и напрежението във Войводиново, провокирано от побоя, нанесен от двама роми на командос, и коментарите на вицепремиера Красимир Каракачанов.

„Не може криминалното деяние да бъде етнизирано, защото когато етнизираш едно криминално деяние, ти насаждаш омраза. Криминалното деяние е индивидуално. Ако държавници говорят като Каракачанов - имаме проблем”, каза Цонев.

„България има нужда от нови приоритети, които да бъдат вкарани в програми на партии, които всички партии да следват като дойдат на власт”, каза още Йордан Цонев.

***
Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.