БНТ: Предаването за мистика ще обогати образователната част от програмата

БНТ: Предаването за мистика ще обогати образователната част от програмата
18-01-2019г.
95
Лентата

Новото предаване за мистика по БНТ2 ще обогати образователната част на програмата; ще разшири аудиторията с разнообразяване на тематиката, представяне на широк спектър от гледни точки и философски концепции.

Това отговори БНТ на въпроси на "Дневник" по повод началото на "Новото познание" и защо има място в ефира.

То ще се излъчва всяка неделя от 18.30 часа с водещ Стойчо Керев.

Първото е на 20 януари.

Информацията за неговото начало предизвика множество реакции в социалните мрежи, а за кратко - дори интернет петиция срещу излъчването му.

"Ще бъдат удовлетворени интересите на онази част от зрителите, които търсят нов прочит и различна гледна точка към познанието за човека и света, в който живеем. Всеки от епизодите представя различни гледни точки за произхода на човека, неразказвани факти и малко известни хипотези за различни исторически събития", гласи позицията на телевизията.

Концепцията му е сравнена с програмите на утвърдени телевизионни компании като National Geographic, Discovery и History, в които има "представяне на широк спектър от гледни точки и философски концепции".

От телевизията акцентират, че предаването е част от политематичния профил на медията, в който има специален фокус върху култура и образование и наука.

"Всеки от епизодите ще представя различни гледни точки за произхода на човека, неразказвани факти и малко известни хипотези за различни исторически събития", става известно от позицията на медията.

Според официалното съобщението на БНТ в "Новото познание" ще гостуват "едни от най-големите експерти у нас и в чужбина. Проектът запознава зрителите с посветени личности, с тайните на свободната енергия и представя алтернативни теории за човечеството от древни времена".

Стойчо Керев е известен като един от водещите на "Всяка неделя" по БНТ, след като дългогодишният водещ Кеворк Кеворкян слезе от екран и стана продуцент на предаването.

Работил е и в екипа на "Събота късен следобед" в обществената телевизия, а след това - в телевизиите Pro.bg и Би Ти Ви, водил е предаване за конспиративни теории в TV7.

***
Източник: www.dnevnik.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.